DC Comics: Ο γιος του Σούπερμαν και της Λ. Λέιν θα είναι bisexual ακτιβιστής

Ο δημιουργός της νέας ταινίας λέει ότι όλοι θα πρέπει να μπορούν να ταυτιστούν με έναν ήρωα.
DC Comics: Ο γιος του Σούπερμαν και της Λ. Λέιν θα είναι bisexual ακτιβιστής
Σημείο σταθμός για την ιστορία των κόμικς θα είναι το νέο τεύχος του Σούπερμαν που θα κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου. Όπως αποκάλυψε τη Δευτέρα 11/10 η DC Comics, ο νέος Σούπερμαν, Τζον Κεντ, θα είναι ο γιος της Λόις Λέιν και του Κλαρκ Κεντ. 

Στο επόμενο τεύχος του Superman, ο Τζον Κεντ, γνωστός ως «ο Υπεράνθρωπος της Γης», θα εμφανιστεί ως πρωταγωνιστής σε μια ρομαντική σχέση με τον δημοσιογράφο Τζέι Νακαμούρα. 

Τον Αύγουστο, η DC κυκλοφόρησε ένα τεύχος στο οποίο ο Tim Drake, ή αλλιώς Robin, ο πιστός βοηθός του Batman εμφανίστηκε επίσης ως αμφιφυλόφιλος.

Άλλοι δημοφιλείς χαρακτήρες που έχουν αποδοθεί ως εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι οι Batwoman, Harley Quinn, Alan Scott (Green Lantern) και ο Iceman της Marvel. Ακόμη, η America Chavez (γνωστή και ως Miss America) και o Northstar, ένας από τους πρώτους ανοιχτά γκέι χαρακτήρες κόμικς, όταν το τεύχος με πρωταγωνιστή τον ίδιο κυκλοφόρησε το 1992.

«Πάντα έλεγα πως όλοι χρειάζονται ήρωες και όλοι αξίζουν να ταυτιστούν με τους ήρωες αυτούς. Είμαι πολύ ευγνώμων που η DC και η Warner Bros είναι της ίδιας άποψης», δήλωσε ο Tom Taylor, ο κειμενογράφος του «Superman: Son of Kal-El #5». «Ένας νέος Σούπερμαν θα πρέπει να δίνει νέες μάχες, με αληθινά προβλήματα στον κόσμο, στα οποία θα αντιστέκεται ως ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στη γη», συμπληρώνει.

«Ο Σούπερμαν συμβόλιζε πάντα την ελπίδα, την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Σήμερα, αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει κάτι περισσότερο. Σήμερα, περισσότεροι άνθρωποι θα μπορούν να δουν τον εαυτό τους στον πιο ισχυρό υπερήρωα των κόμικς. Για τόσους ανθρώπους, το να δουν τον δυνατότερο υπερήρωα στα κόμικς να αποκαλύπτει τον προσανατολισμό του είναι απίστευτα ισχυρό» επισημαίνει ο Τέιλορ.

Στο επίμαχο τεύχος, ο γιος του Σούπερμαν, Τζον Κεντ, αφού ολοκληρώσει την αποστολή του -τι άλλο; να σώσει τον κόσμο- θα ερωτευτεί τον Τζέι.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που θα πούμε αυτήν τη σημαντική ιστορία. Μιλάμε πολύ για τη δύναμη του DC Multiverse στην αφήγησή μας και αυτό είναι ένα άλλο υπέροχο παράδειγμα» δήλωσε ο Jim Lee, επικεφαλής και εκδότης της DC.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v