ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Να μην παίξει γυναίκα τον Τζέιμς Μποντ, λέει ο Ντάνιελ Κρεγκ

Ο Ντάνιελ Κρεγκ αντιτίθεται στην απόφαση να υποδυθεί η Λασάνα Λυντς τον βρετανό πράκτορα σε επόμενη ταινία.

Να μην παίξει γυναίκα τον Τζέιμς Μποντ, λέει ο Ντάνιελ Κρεγκ

Δέκα μήνες μετά την ανακοίνωση ότι η Λασάνα Λυντς θα υποδυθεί τον Τζέιμς Μποντ, ο Ντάνιελ Κρεγκ παρεμβαίνει και δηλώνει πως πιστεύει ότι δεν πρέπει να παίξει γυναίκα τον 007.

Το ντιμπέιτ σχετικά με τη γυναικεία εκπροσώπηση και το μελλοντικό καστ του πράκτορα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια με μερικούς φανς να προτείνουν ότι τον εμβληματικό ρόλο θα μπορούσε να τον υποδυθεί γυναίκα ηθοποιός.

Ωστόσο, η ιδέα προκάλεσε αντιδράσεις με το κοινό να υποστηρίζει ότι η εκπροσώπηση του Τζέιμς Μποντ από γυναίκα θα έκανε κακό στον χαρακτήρα και ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι βελτίωσης του Μποντ στην μεγάλη οθόνη.

Σε δηλώσεις του στο Radio Times, ο Κρεγκ υποστήριξε πως «θα έπρεπε απλώς να υπάρχουν καλύτεροι ρόλοι για τις γυναίκες και τους έγχρωμους ηθοποιούς».

«Γιατί θα έπρεπε να παίξει γυναίκα τον Τζέιμς Μποντ όταν θα μπορούσε να υπάρχει ένας ρόλος ο οποίος να είναι εξίσου καλός με του Τζέιμς Μποντ, αλλά να προορίζεται για γυναίκα;» αναρωτιέται.

Ο Κρεγκ είναι το τελευταίο μέλος του Bond Universe που αντιτάχθηκε στο να παίξει γυναίκα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το 2020 σε μία συνέντευξή της στο Variety, η παραγωγός του εν λόγω franchise, Μπάρμπαρα Μπρόκολι, είπε: «Ο Τζέιμς Μποντ μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα, αλλά σίγουρα είναι άντρας». «Προτιμώ να δημιουργήσω νέους χαρακτήρες για να τους παίξουν γυναίκες, παρά να βάλω μία γυναίκα να παίξει έναν ρόλο που γράφτηκε αρχικά για άντρα», εξήγησε.Πηγή: independent.co.uk


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Μια άδικη ειρήνη είναι προτιμότερη από έναν δίκαιο πόλεμο."

Κικέρων, Ρωμαίος ρήτορας & πολιτικός

  • 1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδος

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v