ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Αν πάρεις SMS ότι "είσαι σε καραντίνα" μην το ανοίξεις, είναι απάτη

Νέα μέθοδο εξαπάτησης επινόησαν υποψήφιοι hackers για να αντλήσουν προσωπικά δεδομένα χρηστών του διαδικτύου.

Αν πάρεις SMS ότι είσαι σε καραντίνα μην το ανοίξεις, είναι απάτη

Καταγγελίες πολιτών που αναφέρουν ότι έπεσαν θύματα απάτης από επιτήδειους οι οποίοι τους απέσπασαν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα της καραντίνας, ερευνούν οι αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, για λόγους phishing, επιτήδειοι αποστέλλουν SMS στο κινητό ανυποψίαστων χρηστών πληροφορώντας τους ότι δήθεν έχουν τεθεί σε καραντίνα. «Έχετε σταλεί σε καραντίνα για 10 ημέρες» αναφέρει το μήνυμα, η σύνταξη του οποίου, μαρτυρά και την αξιοπιστία του. Στο τέλος του μηνύματος παρατίθεται ένας σύνδεσμος (link). Στην περίπτωση που κάποιος πατήσει αυτόν τον σύνδεσμο, θα μεταφερθεί σε κακόβουλο λογισμικό, μέσω του οποίου οι δράστες δύνανται να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, οι επιτήδειοι μπορούν να υποκλέψουν ακόμα και κωδικούς πρόσβασης σε υπηρεσίες (web banking), με κίνδυνο τα θύματα να χάσουν ακόμα και χρήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v