ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Ο Δήμος Πάτρας προσφέρει δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες

Πάντα επίκαιρος και αποτελεσματικός, ο Δήμος Πάτρας ξεκινά δωρεάν μαθήματα πολεμικών τεχνών αποκλειστικά για γυναίκες.

Ο Δήμος Πάτρας προσφέρει δωρεάν μαθήματα αυτοάμυνας σε γυναίκες

Σε μια συμβολική όσο και απαραίτητη κίνηση για τις γυναίκες, ο Δήμος Πάτρας δίνει λακτίσματα και γροθιές ενάντια στην πατριαρχία και ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook πως ξεκινά δωρεάν μαθήματα αυτοπροστασίας για γυναίκες.

Τα μαθήματα θα βασίζονται σε τεχνικές των πολεμικών τεχνών, ενώ κατά τη διάρκειά τους, οι συμμετέχουσες θα κάνουν και μυϊκή ενδυνάμωση. Ακόμα, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς σχετικά με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας στο στενό ή γειτονικό περιβάλλον, του τρόπου αντίδρασης απέναντι στα φαινόμενα της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και για τη γυναικεία αυτοεκτίμηση.

Στόχος του προγράμματος είναι, σύμφωνα με την ανακοίνωση, πρωτίστως η διαμόρφωση ενός δικτύου γυναικών που θα επικοινωνούν, θα μοιράζονται, θα ενεργοποιούνται, θα διεκδικούν και θα αντιστέκονται.

Ο Βοηθός Δημάρχου για το Συντονισμό του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων, Γιώργος Μαγιάκης, δήλωσε: «Το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων παίρνει πρωτοβουλία και πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη δράση με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά κακοποιητικών συμπεριφορών και παρενοχλήσεων απέναντι στο γυναικείο φύλο. Πρόκειται για το φαινόμενο που ακούει στο όνομα «πατριαρχία» και δεν είναι τίποτα άλλο παρά η προέκταση του σημερινού κοινωνικοοικονομικού συστήματος που σήμερα καταδικάζει τις γυναίκες. Ενός συστήματος που εκθέτει τη γυναίκα στην ασυδοσία της εργοδοσίας καταργώντας της κάθε εργασιακό και ασφαλιστικό δικαίωμα και προνόμιο, κάθε μέτρο προστασίας της μητρότητας, κάθε δομή πρόνοιας για μικρά παιδιά, ΑμεΑ, ακόμη και για ηλικιωμένους, με αποτέλεσμα η προστασία των παραπάνω να θεωρείται ατομική υπόθεση των γυναικών. Σκοπός μας είναι κατάρριψη των στερεοτύπων, της μοιρολατρίας και της εκμετάλλευσης μέσω της σωματικής αλλά, κυρίως, πνευματικής και συναισθηματικής ενδυνάμωσης».

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται Δευτέρα – Τετάρτη, 11.00 π.μ. – 12.00 μ.μ. με σημείο συνάντησης την Πλατεία – Γήπεδο μπάσκετ εντός του Πάρκου Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Τα προγράμματα ξεκινούν από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Πληροφορίες: Tηλ: 2610436652, Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00πμ – 1.00μμ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v