ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Η Ελλάδα πιάνει τον στόχο στην ανακύκλωση συσκευασιών

Επιτέλους επιτεύχθηκε το 96% των στόχων ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η Ελλάδα πιάνει τον στόχο στην ανακύκλωση συσκευασιών

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κατάφερε μετά από 19 έτη δράσης να πετύχει τον στόχο του 96% στην ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασίας.

Εξαιρετική η επίδοση της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), γνωστή για τους μπλε κάδους της που συναντούμε σε όλην την Ελλάδα με ποσοστό κάλυψης το 96% του εθνικού στόχου στα απόβλητα συσκευασίας. Για την ακρίβεια, από οτυς 510.000 τόνους που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την Ελλάδα, οι 490.000 τόνοι καλύπτονται από την ΕΕΑΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η επίδοση της ΕΕΑΑ αντιστοιχεί σε διπλάσιο έργο από την νομική υποχρέωση που της ορίζεται η οποία αφορά τους 245.000 τόνους.

Η επιτυχία οφείλεται αφενός στη συμμετοχή εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας στο εγχείρημα οι οποίοι εδώ και 19 χρόνια στηρίζουν τα έργα ανακύκλωσης και αφετέρου η συνεχής στήριξη των 3000 επιχειρήσεων και η συνεργασία της ΕΕΑΑ με την ΚΕΔΕ και τους 306 δήμους της χώρας.

Ενώ δεν είναι ευρύτερα γνωστό, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) «τρέχει» το σύστημα των μπλε κάδων και των μπλε κωδώνων από το 2003 ως αδειοδοτημένο από την πολιτεία Σύστημα Ανακύκλωσης. Όπως ορίζει η νομοθεσία η ΕΕΑΑ συστάθηκε με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και εταιρειών υπόχρεων για την ανακύκλωση των συσκευασιών τους. Οι Δήμοι της χώρας αποτελούν βασικό εταίρο και συνεργάτη του Συστήματος.

Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που εμπιστεύονται για την εκπλήρωση της νομικής τους υποχρέωσης -3000 στον αριθμό- γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι παράγοντες της αγοράς στην ΕΕΑΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v