Η Ελλάδα πιάνει τον στόχο στην ανακύκλωση συσκευασιών

Επιτέλους επιτεύχθηκε το 96% των στόχων ανακύκλωσης αποβλήτων συσκευασίας από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Η Ελλάδα πιάνει τον στόχο στην ανακύκλωση συσκευασιών
Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κατάφερε μετά από 19 έτη δράσης να πετύχει τον στόχο του 96% στην ανακύκλωση αποβλήτων συσκευασίας.

Εξαιρετική η επίδοση της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), γνωστή για τους μπλε κάδους της που συναντούμε σε όλην την Ελλάδα με ποσοστό κάλυψης το 96% του εθνικού στόχου στα απόβλητα συσκευασίας. Για την ακρίβεια, από οτυς 510.000 τόνους που ορίζει η ευρωπαϊκή νομοθεσία για την Ελλάδα, οι 490.000 τόνοι καλύπτονται από την ΕΕΑΑ.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η επίδοση της ΕΕΑΑ αντιστοιχεί σε διπλάσιο έργο από την νομική υποχρέωση που της ορίζεται η οποία αφορά τους 245.000 τόνους.

Η επιτυχία οφείλεται αφενός στη συμμετοχή εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας στο εγχείρημα οι οποίοι εδώ και 19 χρόνια στηρίζουν τα έργα ανακύκλωσης και αφετέρου η συνεχής στήριξη των 3000 επιχειρήσεων και η συνεργασία της ΕΕΑΑ με την ΚΕΔΕ και τους 306 δήμους της χώρας.

Ενώ δεν είναι ευρύτερα γνωστό, η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) «τρέχει» το σύστημα των μπλε κάδων και των μπλε κωδώνων από το 2003 ως αδειοδοτημένο από την πολιτεία Σύστημα Ανακύκλωσης. Όπως ορίζει η νομοθεσία η ΕΕΑΑ συστάθηκε με τη συμμετοχή της ΚΕΔΕ και εταιρειών υπόχρεων για την ανακύκλωση των συσκευασιών τους. Οι Δήμοι της χώρας αποτελούν βασικό εταίρο και συνεργάτη του Συστήματος.

Κάθε χρόνο αυξάνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που εμπιστεύονται για την εκπλήρωση της νομικής τους υποχρέωσης -3000 στον αριθμό- γεγονός που αποδεικνύει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι παράγοντες της αγοράς στην ΕΕΑΑ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v