Μεγάλες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα από 1η Οκτωβρίου

Τέτοια σφοδρότητα αυξήσεων δεν έχω συναντήσει ξανά», δηλώνει αρτοποιός στο κανάλι OPEN.
Μεγάλες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα από 1η Οκτωβρίου
Από Οκτώβριο αναμένονται νέες ανατιμήσεις οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις ήδη αυξημένες τιμές στα είδη πρώτη ανάγκης. Τα τιμολόγια έχουν ήδη αναμορφωθεί από τις εταιρίες με τις νέες αυξήσεις να αγγίζουν το ποσοστό του 33%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του OPEN, υψηλή αύξηση έρχεται και στο ψωμί ως φυσικό επόμενων των υψηλών ανατιμήσεων στο ρεύμα και τα σιτηρά, τα οποία μέσα σε ένα έτος έχουν αυξηθεί περισσότερο από 100%,  έξοδα τα οποία οι αρτοποιοί πλέον αδυνατούν να καλύψουν.

Συγκεκριμένα η τιμή ενός καρβελιού βάρους 330 γρ. από 70 λεπτά του ευρώ, ανεβαίνει στα 90 και μία φρατζόλα μισού κιλού θα φτάσει το 1 ευρώ.

«Τέτοια σφοδρότητα αυξήσεων δεν έχω συναντήσει ξανά. Ένα παράδειγμα θα σας δώσω, πέρυσι το σιτάρι είχε τιμή πώλησης 0,24 ευρώ το κιλό και φέτος διαπραγματεύεται στα 0,53», δηλώνει αρτοποιός στο ρεπορτάζ του Open.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, από 1 Οκτωβρίου οι νέες αυξήσεις που πρόκειται να εφαρμοστούν σε βασικά προϊόντα είναι οι κάτωθι:

-Γάλα 3%

-Καθαριστικά από 3,5% έως 8%

-Ζυμαρικά 20%-33%

-Καλλυντικά και βαφές μαλλιών 9%

-Προϊόντα προσωπικής περιποίησης 3,5%-5,7%

Μεγάλες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε φρούτα και λαχανικά το φετινό καλοκαίρι, λόγω καύσωνα ο οποίος κατέστρεψε μέρος της παραγωγής και λόγω της αυξημένης ζήτησης εξαιτίας του τουρισμού.

Αυτή την εποχή, οι ντομάτες πωλούνται 50% πάνω, τα κολοκύθια και οι πιπεριές 20%, τα ροδάκινα 35% και τα σταφύλια 20%.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v