Σημάδια ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές

Στέλνουμε από το γραφείο μας αγωνιστικούς χαιρετισμούς, και σου φτιάχνουμε μια λίστα με όλα εκείνα τα σημάδια που μαρτυράνε πως χρειάζεσαι άμεσα διακοπές.
Σημάδια ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μπορεί να ορκίζεσαι πως αγαπάς τον Αύγουστο στην Αθήνα, να παίρνεις επίτηδες τις άδειές σου Ιούλιο ή Σεπτέμβριο, αλλά κάθε φορά, εκεί στην αλλαγή του μήνα, όταν το newsfeed σου πλημμυρίζει παραλίες και ο χώρος της δουλειάς σου αδειάζει, εσύ μένεις με αυτό το συναίσθημα που λέει πως ίσως κάτι έκανες λάθος. Κι αυτά είναι όλα τα σημάδια ότι χρειάζεσαι επειγόντως διακοπές.

Δεν συγκεντρώνεσαι με τίποτα. Η απόδοσή σου στη δουλειά όσο περνάνε οι μέρες όλο και μειώνεται, τα διαλείμματα για σκρολάρισμα στα social media διαδέχονται το ένα το άλλο. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα…

…Οι ώρες μοιάζουν είτε να μην περνάνε με τίποτα, είτε να μην σου φτάνουν για να κάνεις όσα πρέπει να κάνεις. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν ανοίγεις τα μάτια σου και το τελευταίο πριν κοιμηθείς είναι παραλίες, ταβερνάκια πλάι στο κύμα, ηλιοβασιλέματα πάνω από θάλασσες, και λευκά σπιτάκια με μπλε παράθυρα.

Αντιμετωπίζεις προβλήματα στον ύπνο σου: Είτε πάσχεις από αϋπνίες, είτε θέλεις να κοιμάσαι 100 ώρες και δεν μπορείς με τίποτα να ξυπνήσεις το πρωί, γενικώς θα έλεγες ότι ο ύπνος σου έχει διαταραχτεί.

Ζεις όλη την ημέρα αγκαλιά με το air condition, και αρνείσαι να βγεις στον έξω κόσμο –θα το έκανες, βέβαια, χωρίς δεύτερη σκέψη αν βρισκόσουν κάπου στις Κυκλάδες.

Σου έχει τύχει να σου μιλάνε και να σταματάς κάπου στη μέση να ακούς, ή να χάνεις τον ειρμό ακόμα και των δικών σου σκέψεων, επειδή αφαιρείσαι. Δεν σκέφτεσαι απαραίτητα παραλίες εκείνη την ώρα, μπορεί να μην σκέφτεσαι και τίποτα απολύτως. Η αδυναμία συγκέντρωσης είναι που μετράει.

Έχεις παρατηρήσει τον εαυτό σου να εκνευρίζεται ευκολότερα απ’ ό,τι συνήθως. Σύμφωνα με ενδογραφειακές έρευνες, αυτή είναι η νούμερο ένα παρενέργεια της έλλειψης διακοπών. 

Κάνεις τις δουλειές σου διεκπεραιωτικά. Προφανώς, όλοι έχουμε μέρες που κάνουμε τις δουλειές μας διεκπεραιωτικά. Αν όμως η τελευταία φορά που θυμάσαι να έβαλες μεράκι/ κόπο/ ενθουσιασμό ήταν πριν το καλοκαίρι –μη μας πεις και πριν την πανδημία– στείλε μας το μέιλ του εργοδότη σου να τον ενημερώσουμε πως έφτασε η ώρα να τα παρατήσεις όλα και να τρέξεις μακριά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v