Tips για να γλιτώνεις χρήματα στις διακοπές

Θες να πας διακοπές χωρίς να χαλάσεις μια περιουσία; Πάντα υπάρχουν τρόποι να γλιτώσεις χρήματα ακόμη κι εκεί.
Tips για να γλιτώνεις χρήματα στις διακοπές
Έφτασε η ώρα που περίμενες όλη τη χρονιά. Μιλάμε φυσικά για τις καλοκαιρινές διακοπές που προμηνύουν βουτιές, λιώσιμο στην παραλία, ποτάρες κι ανέμελα ξενύχτια. Βέβαια, όταν μιλάμε για διακοπές ξέρουμε εκ των προτέρων ότι ο τελικός λογαριασμός θα γράψει πολλά, εξαφανίζοντας τις οικονομίες πολλών μηνών, μαζί με το επίδομα καλοκαιριού (για όσους το παίρνουν). Υπάρχουν παρόλα αυτά έξυπνοι τρόποι για να γλιτώσεις χρήματα ακόμη κι εκεί, χωρίς να γίνεις ωστόσο μίζερος/η. Τσέκαρε λοιπόν ορισμένα tips ώστε να μην αδειάσει τελείως το πορτοφόλι σου στις φετινές διακοπές.

Αποφάσισε το ημερήσιο μπάτζετ σου

Αν δεν ξέρεις πόσα έχεις στην τσέπη σου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξοδέψεις, περισσότερα από αυτά, χρεώνοντας κάρτες ή μένοντας ρέστος στις τελευταίες ημέρες των διακοπών. Κάνε λοιπόν έναν πρόχειρο υπολογισμό με το σύνολο των χρημάτων που μπορείς να διαθέσεις και διαίρεσε το με το σύνολο των ημερών που θα περάσεις στον προορισμό των διακοπών σου. Φρόντισε έπειτα να ξοδεύεις ελάχιστα ευρώ λιγότερα από το ημερήσιο μπάτζετ σου και θα δεις ότι θα τα βρεις μπροστά σου.

Έρευνα αγοράς αγάπη γλυκιά μου

Όπου κι αν βρεθείς για διακοπές και ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχουν επιλογές σε διαμονή, φαγητό, ποτό και δραστηριότητες που καλύπτουν όλα τα βαλάντια. Όσο καλύτερο ψάξιμο κάνεις λοιπόν, τόσο περισσότερα χρήματα θα γλιτώσεις. Βλέπεις υπάρχει αυτό το ευλογημένο πράγμα που λέγεται διαδίκτυο, στο οποίο μπορείς να τσεκάρεις 24/7 τιμές για όλα τα προαναφερθέντα, επιλέγοντας την ιδανική για το πορτοφόλι σου.

Φτιάξε μόνος σου μικρά γεύματα

Προς Θεού, δεν λέμε να περάσεις τις διακοπές σου στην κουζίνα του καταλύματος σου, όμως μπορείς κάλλιστα να προετοιμάσεις μικρά κι εύκολα γεύματα για τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να μην χρυσοπληρώνεις κάθε σου λιγούρα. Eπιλογές υπάρχουν αρκετές άλλωστε. Γάλα με δημητριακά το πρωί, τοστάκια για δεκατιανό, γιαούρτι με φρούτα για ένα light βραδινό μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια από τα γεύματα των διακοπών σου, γλιτώνοντας σου ένα σεβαστό ποσό.

Τσέκαρε τις online προσφορές που παίζουν

Πολλά μαγαζιά, αλλά και ξενοδοχεία, τρέχουν διάφορες οnline προσφορές από τα sites τους, τα social media ή εφαρμογές app για κινητά. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να επωφεληθείς εκπτώσεων, οι οποίες κυμαίνονται  συνήθως από 10 μέχρι 15%, γλιτώνοντας αρκετά ευρώ.

Happy hour και ξερό ψωμί

Μια συνήθης πρακτική καφέ, μπαρ αλλά και εστιατορίων, είναι οι happy hour προσφορές, προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες σε πιο «νεκρές» ώρες. Όπως γνωρίζεις στις καλοκαιρινές διακοπές νεκρές ώρες δεν υπάρχουν επομένως μόνο κέρδος μπορείς να έχεις από τα happy hours, επομένως κράτα τα μάτια σου ανοιχτά στις περατζάδες που θα κάνεις.

H ομπρελίτσα και το σκίαστρο δεν σε πρόδωσαν ποτέ

Ένα σεβαστό μέρος του προϋπολογισμού των διακοπών αρκετών ανθρώπων πηγαίνει στις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες που πληρώνουν, όταν βρεθούν στις οργανωμένες παραλίες της χώρας. Aν όμως κουβαλάς την ομπρελίτσα ή την pop up σκηνούλα μαζί σου, τότε δεν χρειάζεται να χρησοπληρώσεις το λιάσιμο και την ξάπλα σου. Με 15€ μπορείς να βρεις μια αξιόπιστη λύση που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο κι όχι κοκκινοπρόσωπο απέναντι στον ήλιο, γλιτώνοντας σου συγχρόνως και χρήματα.

Δώσε μια ευκαιρία στις τοπικές συγκοινωνίες

Το κόστος διατήρησης ενός αμαξιού είναι βαρύ στην καθημερινότητά σου δίχως άλλο. Στις διακοπές ωστόσο γίνεται δυσβάσταχτο. Βενζίνες, διόδια, ακτοπλοϊκά εξαφανίζουν στο άψε σβήσε τις οικονομίες σου, ειδικά αν επιλέξεις νησιά, όπου οι τιμές είναι έξτρα τσιμπημένες. Το κόστος της ενοικίασης επίσης μόνο χαμηλό δεν είναι, για αυτό προτίμησε κάποιες μέρες να χρησιμοποιήσεις τις τοπικές συγκοινωνίες. Άλλωστε στο peek του καλοκαιριού (Ιούλιος, Αύγουστος) αυξάνονται κατά πολύ τα δρομολόγια όπως και οι στάσεις ακόμη και στους πλέον δυσπρόσιτους προορισμούς.

Αγόρασε μόνο κάτι που δεν θα βρεις πουθενά αλλού

Απόφυγε τις αγορές σε ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα, εκτός αν πρόκειται για κάτι που δεν πρόκειται να βρεις πουθενά αλλού. Προτίμησε ένα χειροποίητο αναμνηστικό του τόπου που επισκέφθηκες ή κάποιο εκλεκτό απόσταγμα, γλυκό ή άλλο ονομαστό φαγητοπροϊόν. Περιορίζοντας τις αγορές στις απολύτως απαραίτητες, το πορτοφόλι σου θα πάρει γερή ανάσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v