ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Το τι θεωρούμε ελκυστικό στο άλλο φύλο αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου

Σύμφωνα με νέα πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα άνδρες και γυναίκες αλλάζουν τις αντιλήψεις τους περί ελκυστικού στο άλλο φύλο όσο περνούν τα χρόνια.

Το τι θεωρούμε ελκυστικό στο άλλο φύλο αλλάζει με το πέρασμα του χρόνου

Δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όλοι μας λίγο, πολύ θέλουμε να είμαστε ελκυστικοί και να τραβάμε τα βλέμματα με την εμφάνιση μας. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κανείς να μας πει τι βρίσκουν τελοσπάντων άντρες και γυναίκες ελκυστικό στο άλλο φύλο; Μια νέα επιστημονική μελέτη είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας με σκοπό να απαντήσει στο παραπάνω ερώτημα, δίνοντας στο κοινό πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με αυτά οι γυναίκες αξιολογούν συνήθως υψηλότερα σε έναν άνδρα την ηλικία, τη μόρφωση, την εξυπνάδα, το εισόδημα, την αξιοπιστία και τη συναισθηματική σύνδεση μαζί του, ενώ αντίθετα οι άνδρες φαίνεται ότι ενδιαφέρονται περισσότερο για την ομορφιά και την ελκυστικότητα του σώματος της γυναίκας.

Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες μοιάζουν να αποζητούν μία σωματικά ελκυστική γυναίκα, ενώ από την άλλη μεριά οι γυναίκες -πρωτίστως- ενδιαφέρονται για έναν άνδρα με ελκυστική προσωπικότητα. Αξίζει όμως να διαπιστωθεί πως αυτά τα χαρακτηριστικά αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου και έτσι, όσο μεγαλώνουν, άνδρες και γυναίκες τείνουν να συγκλίνουν ότι αυτό που -πρωτίστως- αναζητούν στο πρόσωπο του άλλου/άλλης αφορά στο να είναι «ανοιχτός» και να μπορούν να τον εμπιστευθούν. Με λίγα λόγια δηλαδή όσο περνά ο χρόνος το «μέσα» αργά αλλά σταθερά φαίνεται να κερδίζει έδαφος έναντι του «έξω».

Με βάση τα όσα κατέδειξε ωστόσο η έρευνα στις ηλικίες έως 25 ετών η διαφορά είναι αρκετά αισθητή, με τις γυναίκες να δίνουν στην προσωπικότητα πολύ μεγαλύτερη σημασία από ό,τι οι άνδρες, αλλά μετά τα 30 η «ψαλίδα» αρχίζει να κλείνει. Μάλιστα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε  πως μετά τα 60 αρκετοί άνδρες θεωρούν την προσωπικότητα ακόμη πιο «ελκυστική» σε σχέση με τις γυναίκες.

Η αυστραλιανή μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS One κι είχε ως επικεφαλής τον δρα Στέφεν Γουάιτ του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας της Κουίνσλαντ ο οποίος μαζί με την ομάδα του ανέλυσε τις απαντήσεις 7.325 ατόμων από 18 έως 65 ετών σε διαδικτυακό ερωτηματολόγιο. Ο Γουάιτ ανέφερε σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης, «μολονότι και τα δύο φύλα προτιμούν έναν σωματικά ελκυστικό σύντροφο, οι άνδρες εμφανίζουν ισχυρότερες τέτοιες προτιμήσεις για την ελκυστικότητα. Οι γυναίκες είναι πιο επιλεκτικές, δίνοντας σημασία και σε άλλα χαρακτηριστικά, πιθανώς επειδή η αναπαραγωγική περίοδός τους είναι πιο περιορισμένη και δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν μία κακή επιλογή».

Η μελέτη κατέληξε ακόμη στη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν τη σωματική εμφάνιση της γυναίκας ως σημαντικότερη από όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που μπορούν να ευνοήσουν τη σεξουαλική έλξη. Παρόλα αυτά και τα δύο φύλα δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο εισόδημα ως «sexy», αλλά φαίνεται ότι οι γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη σημασία από ό,τι οι άνδρες. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι οι γυναίκες εμφανίζονται να έλκονται περισσότερο από τη μόρφωση και την εξυπνάδα ενός άνδρα, σύμφωνα πάντα με την δημοσιευμένη έρευνα.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

σχετικά άρθρα

SPONSORED LINKS

"Ό,τι κι αν είναι αυτό, που κάνει τις άκρες των χειλιών σου να ανασηκώνονται, εμπιστέψου το."

Τζελαλαντίν Αλ Ρουμί, Πέρσης ποιητής

  • 1908- Κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2