ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Το TEDxUniversityofPiraeus φέρνει… αισιοδοξία στις οθόνες μας

Δώδεκα ομιλητές από τον χώρο της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας, του design και του θεάματος, ζωντανά online το Σάββατο 15 Μαΐου.

Το TEDxUniversityofPiraeus φέρνει… αισιοδοξία στις οθόνες μας

Το TEDxUniversityofPiraeus πραγματοποίησε τον προηγούμενο μήνα με επιτυχία το Pre-Event και ανακοίνωσε επισήμως το φετινό του θέμα με τίτλο «Silver Lining». Silver Lining θα πει αισιοδοξία. Θα πει πως το ζητούμενο δεν είναι το απόλυτο φως, αλλά η ακτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι. Δεν υπάρχει κάποιο κακό που να μην γεννάει και κάποιο καλό!

Ο τελευταίος χρόνος μπορεί να έχει σταθεί εμπόδιο στο να υιοθετηθεί αυτή η οπτική των πραγμάτων. Για αυτό το TEDxUniversityofPiraeus έρχεται το Σάββατο 15 Μαΐου με το Main-Event να επιχειρήσει το πρώτο βήμα προς την ανάδειξη της ελπίδας μέσα σε δύσκολες καταστάσεις.

Στην «σκηνή» του θα σταθούν 12 ομιλητές από το χώρο της τεχνολογίας, της επιχειρηματικότητας, του design και του θεάματος και θα μοιραστούν με το κοινό τη δική τους αισιόδοξη οπτική, η οποία αναδύθηκε μέσα από τις καθημερινές τους δυσκολίες. Η μαγνητοσκόπησή τους θα έχει πραγματοποιηθεί ─τηρώντας αυστηρά τα μέτρα για τον Covid-19─ στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης προκειμένου να δοθεί στο κοινό με ασφάλεια η ευκαιρία να βιώσει ό,τι κοντινότερο στο μοναδικό κλίμα του TEDx. Οι ομιλίες τους θα παρουσιαστούν σε live streaming στην ηλεκτρονική πλατφόρμα "hopin", προσφέροντας έτσι μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Φυσικά το Event θα περιλαμβάνει δημιουργικά workshops και νέα performances.

Μέσα από τις δυσκολίες της πανδημίας το TEDxUniversityofPiraeus επιχειρεί να αποδείξει για μια ακόμα χρονιά πως όλα είναι δυνατά, αρκεί να υπάρχει θέληση και δημιουργικότητα. Στόχος του η έμπνευση του κοινού, η οποία θα αναδεικνύει πάντα…ακτίδες φωτός!

#TEDxUniPi2021 #Main-Event #Staytuned #15thMay #hopin #SilverLining

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2