Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΚΕΘΕΑ

Παγώνει προς το παρόν το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την ριζική αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ, το οποίο είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις.
Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ΚΕΘΕΑ
Παρελθόν αποτελεί το προσχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας, το οποίο προέβλεπε την ριζική αναδιάρθρωση του ΚΕΘΕΑ και που σύμφωνα με εργαζομένους αλλά και μέλη των θεραπευτικών κοινοτήτων θα ζημίωνε ανεπανόρθωτα τα θεραπευτικά προγράμματα. 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων, μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη τη Μεγάλη Τρίτη, αποφασίστηκε να «παγώσει» για το επόμενο δίμηνο το σχέδιο της κυβέρνησης, ενώ ζητήθηκε από το Σύλλογο Εργαζομένων να καταθέσει σε αυτό το χρονικό διάστημα τις δικές του προτάσεις για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ.

«Το Προσχέδιο της διοίκησης είναι σήμερα παρελθόν. Απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, αλλά κυρίως από την κοινωνία. Δεν υφίσταται πλέον ως προσχέδιο νόμου αλλά υποβαθμίστηκε σε εσωτερικό κείμενο, αντικείμενο επεξεργασίας μόνο για την επιτροπή που το συνέταξε», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Ο Σύλλογός αποδέχεται την ευθύνη κατάθεσης προτάσεων και όπως σημειώνει, «όλο το επόμενο διάστημα θα αποτελέσει για μας μια ευκαιρία ουσιαστικού και δημοκρατικού διαλόγου χωρίς αποκλεισμούς και κλειστές πόρτες, ώστε να διαμορφωθούν οι δικές μας προτάσεις, με τη ματιά μας στραμμένη προς το μέλλον και προς την ελληνική κοινωνία».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v