Παραμένει ο περιορισμός 2 χλμ για τα σούπερ μάρκετ

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις άνοιξαν μόνο για το υπόλοιπο λιανεμπόριο, όχι για σούπερ μάρκετ και αγορές τροφίμων.
Παραμένει ο περιορισμός 2 χλμ για τα σούπερ μάρκετ
Πάνω που έμαθες όλους τους κανόνες του παιχνιδιού που παίζουμε τους τελευταίους μήνες, έρχονται να προστεθούν καινούριοι, για να κάνουν την εξίσωση «πού πάω και με ποιο μήνυμα» λίγο πιο περίπλοκη, για να μη λες πως το λοκντάουν σου είναι βαρετό.

Έτσι λοιπόν, διευκρινίσεις έδωσε σχετικά με το λιανεμπόριο και τα καινούρια sms ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Με βάση αυτές, για το σούπερ μάρκετ και τις αγορές τροφίμων γενικώς, ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα: Στέλνεις 2 στο 13033, και μπορείς να πας σε όποιο σούπερ μάρκετ θέλεις εντός των ορίων του δήμου σου, ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από το σπίτι σου. Δεν μπορείς, ας πούμε, αν μένεις στην Αγία Παρασκευή να πας να ψωνίσεις στη Βαρβάκειο, ή σε σούπερ μάρκετ της Γλυφάδας, όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης.

Για το υπόλοιπο λιανεμπόριο, τώρα, ο περιορισμός των 2 χιλιομέτρων δεν ισχύει, μπορείς δηλαδή να πας π.χ. από τον Πειραιά για ψώνια στην Ερμού (όχι σούπερ μάρκετ, μόνο ρούχα, παπούτσια, βιβλία, ηλεκτρονικά, τέτοια πράγματα) με την εξής διαδικασία: Κλείνεις ραντεβού, τηλεφωνικά ή online, στο κατάστημα που σε ενδιαφέρει. Το κατάστημα σου στέλνει ένα sms ή ένα email, με τη μέρα και την ώρα του ραντεβού σου. Ξεκινώντας από το σπίτι, στέλνεις μήνυμα (χωρίς αριθμό μπροστά, μόνο το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνσή σου) στο 13032. Από τη στιγμή που σου απαντήσει το 13032, έχεις τρεις ώρες να πας και να γυρίσεις.

Σε τυχόν έλεγχο της αστυνομίας, είσαι υποχρεωμένος/η να δείξεις: α. το μήνυμα από το 13032, β. το mail ή sms που σου έχει στείλει το κατάστημα και γ. ταυτότητα ή διαβατήριο.

Μήνυμα στο 13032 μπορείς να στείλεις μόνο μια φορά τη μέρα, αν το επιχειρήσεις δεύτερη φορά θα λάβεις απάντηση πως το αίτημά σου δεν έγινε δεκτό.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v