ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Το TEDxUniversityofPiraeus αναζητά το Silver Lining

Η αχτίδα αισιοδοξίας που κρύβεται πίσω από κάθε πρόβλημα είναι το θέμα του φετινού TEDxUniversityofPiraeus.

Το TEDxUniversityofPiraeus αναζητά το Silver Lining

Έχεις ακούσει την βρετανική έκφραση που είναι περίπου το αντίστοιχο του δικού μας «κάθε εμπόδιο για καλό», το “every cloud has a silver lining”; Σημαίνει πως πάντα υπάρχει μια στάλα αισιοδοξίας, ακόμα και στους σκοτεινότερους καιρούς, ένα καλό μέσα στο κακό που χρειάζεται να θυμόμαστε να αναζητούμε.

Αυτό είναι το θέμα του φετινού, ένατου συναπτού, TEDxUniversityofPiraeus, για το οποίο οι διοργανωτές σημειώνουν πως «αν φανταστούμε κάθε πρόβλημα ως ένα σύννεφο, το Silver Lining είναι η φωτεινή γραμμή που το πλαισιώνει, καθώς πίσω από κάθε σύννεφο υπάρχει φως. Πίσω από κάθε πρόβλημα υπάρχει ελπίδα. Όσο αρνητική κι αν είναι η έκβαση των γεγονότων υπάρχει πάντοτε κάτι θετικό, ακόμη κι αν δεν είναι εξολοκλήρου φανερό. Silver Lining θα πει αισιοδοξία. Θα πει πως το ζητούμενο δεν είναι το απόλυτο φως, αλλά η ακτίδα φωτός μέσα στο σκοτάδι.

»Ο σύγχρονος ποιητής Tyler Knott Gregson είπε «Εμείς είμαστε η αχτίδα φωτός σε κάθε σκοτεινό σύννεφο που βρίσκουμε. Δεν υπάρχει ανάγκη να αναζητάς το φως από τη στιγμή που το φέρνεις μαζί σου». Έτσι κι εμείς στην ομάδα του TEDxUniversityofPiraeus πιστεύουμε στους ανθρώπους εκείνους που στα μικρά ή μεγάλα χαλάσματα της καθημερινότητας μπόρεσαν και φύτεψαν σπόρους αισιοδοξίας, δημιουργώντας ένα έργο έμπνευσης για όλους. Εκείνους που κάνουν τα προβλήματα προβληματισμό και γεννούν ιδέες.

»Δεν υπάρχει κάποιο κακό που να μην γεννάει και κάποιο καλό! Έτσι θέλουμε να δώσουμε το ζωντανό παράδειγμα με το φετινό TEDx, που παρά τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, αναζητούμε εκείνους που θα αναδείξουν την ελπίδα πίσω από αυτή. Έλα να μοιραστείς μαζί μας το δικό σου Silver Lining. Γίνε εσύ η ακτίδα φωτός» καταλήγει η ανακοίνωσή τους για το επερχόμενο TEDx.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v