ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Στις 21.00 η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Λίγα πράγματα αλλάζουν τελικά, παρά τα σενάρια περί χαλάρωσης των μέτρων του λοκντάουν, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις 21.00 η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Μετά από μια ακόμα μαραθώνια σύσκεψη της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, λίγα είναι αυτά που αλλάζουν προκειμένου να «εφαρμοστούν καλύτερα τα μέτρα» και να ενθαρρυνθεί ο κόσμος να βρίσκεται περισσότερο σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους που δεν επιβαρύνουν τη διασπορά του κορωνοϊού.

Έτσι, οι αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν μεν, αλλά μόνο για όσους έχουν το προνόμιο να μπορούν να τους προσεγγίσουν με τα πόδια ή με ποδήλατο. Το SMS που ισχύει σε αυτή την περίπτωση είναι το 6, για το οποίο δεν καταργήθηκε όπως φημολογούταν η απαγόρευση της μεσολάβησης οχήματος για να πας μέχρι το σημείο που θες να περπατήσεις.

Αντίστοιχα, το ψάρεμα επιτρέπεται, αλλά και πάλι μόνο για όσους έχουν την τύχη να μένουν σε παραθαλάσσιους δήμους και να μπορούν να φτάσουν στη θάλασσα πεζή ή με ποδήλατο. Το SMS και σε αυτήν την περίπτωση είναι το 6.

Η ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας μετατίθεται για ένα δίωρο, από τις 19.00 στις 21.00, και ισχύει σε όλη την χώρα, για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, καθημερινές και Σαββατοκύριακα. Το μέτρο ισχύει από αύριο, Σάββατο 20 Μαρτίου.

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής ανοίγουν την Δευτέρα 22 Μαρτίου με τη γνωστή διαδικασία των ραντεβού.

Επίσης, ανοίγουν οι εκκλησίες για την Κυριακή της Ορθοδοξίας (21 Μαρτίου), τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου (25η Μαρτίου) και τους Χαιρετισμούς (όλες οι Παρασκευές μέχρι το Πάσχα) για τέλεση λειτουργιών με έναν πιστό ανά 25 τετραγωνικά μέτρα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Ποιος είπε ότι δεν έχουν φτιαχτεί ακόμα μηχανές του χρόνου; Ήδη υπάρχουν. Λέγονται βιβλία."

Robert Benchley, Αμερικανός αρθρογράφος

 • 532 — Καταστέλλεται η Στάση του Νίκα.
  1823 — Το Ναύπλιο ορίζεται έδρα της ελληνικής κυβέρνησης.
  1896 — Γίνεται η παρουσίαση της πρώτης μηχανής ακτινών Χ στη Νέα Υόρκη.
  1923 — Η Ελλάδα γίνεται η τελευταία χώρα που υιοθετεί το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Τίθεται σε ισχύ την 16η Φεβρουαρίου, η οποία γίνεται η 1η Μαρτίου με το νέο ημερολόγιο.
  1965 — Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ παντρεύονται στους Δελφούς.
  1996 — Ο Κώστας Σημίτης εκλέγεται πρωθυπουργός, με 86 έναντι 75 ψήφους του Άκη Τσοχατζόπουλου, στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v