Ίσως ανοίξει το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, με προτεραιότητα το λιανικό εμπόριο, εξετάζει η κυβέρνηση.
Ίσως ανοίξει το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου
Ένα κάποιο φως (αχνο)φαίνεται στον ορίζοντα της ελληνικής οικονομίας, καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, η κυβέρνηση εξετάζει το σταδιακό άνοιγμα τις οικονομίας από τις 22 Μαρτίου.

«Το βασικό μας σενάριο είναι ότι από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί με μια κανονικότητα η οικονομία. Ωστόσο έχουμε εναλλακτικά σενάρια, ώστε να σταθμίζουμε τα ταμειακά μας διαθέσιμα για τη στήριξη που θα πρέπει να παρέχουμε. Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία όσο χρειαστεί. Αλλά όσο παρατείνεται η κατάσταση, τόσο μειώνεται και η δυνατότητα για όσο το δυνατό μεγαλύτερη κάλυψη των υφιστάμενων απωλειών», ανέφερε ο Υπουργός.

Δήλωσε, παράλληλα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», ότι το κλείσιμο του λιανεμπορίου κοστίζει στην οικονομία εκατομμύρια ευρώ: «Οι δυο εβδομάδες που πέρασαν με λοκντάουν κόστισαν σε δαπάνες και μείωση φόρων 1,2 δισ. και με τα 520 εκατ. να είναι στο λιανεμπόριο. Στα 3 δισ. είναι συνολικά το κόστος για έναν μήνα και 750 εκατ. περίπου εστιάζονται στο λιανεμπόριο», είπε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «αν αρχίσει από τον Μάρτιο η επανεκκίνηση, τότε θα είμαστε πιο κοντά στους στόχους του προϋπολογισμού».

Απορίες γεννά βέβαια η ημερομηνία, που ανέφερε, καθώς «δείχνει» παράταση του λοκντάουν.

Όχι πώς δεν το περιμέναμε πάντως.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v