Μάλλον θα αποκτήσουμε νέο sms για τα ψώνια

Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών, για το αν, πότε και πώς θα μπορούσε να ανοίξει ξανά το λιανεμπόριο.
Μάλλον θα αποκτήσουμε νέο sms για τα ψώνια
Διάφορα σενάρια πέφτουν στο τραπέζι σχετικά με το μερικό άνοιγμα της αγοράς, καθώς τις επόμενες μέρες αναμένουμε ανακοινώσεις από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων σχετικά με την παράταση ή όχι του σκληρού λοκντάουν της Αττικής.

Ανάμεσα στις πιθανότητες που εξετάζονται είναι η δημιουργία ενός νέου κωδικού που θα στέλνουμε για αγορές με click away στο 13033, αλλά και η δημιουργία ενός άλλου πενταψήφιου αριθμού (αντί του 13033) που θα χρησιμοποιούμε μόνο για το λιανεμπόριο.

Επίσης, όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Τα Νέα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συζητά επίσης το ενδεχόμενο να αυξηθεί το όριο για τις αγορές από τις δύο ώρες στις τέσσερις, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις ουρές έξω από τα καταστήματα.

Σημειώνεται ότι η ημερομηνία λήξης του σκληρού λοκντάουν που είχε αρχικά ανακοινωθεί είναι η Κυριακή 28 Φεβρουαρίου. Δεν έχει, όμως, αποκλειστεί ακόμα εντελώς η πιθανότητα να δοθεί παράταση μίας ή και δύο εβδομάδων, αν τα επιδημιολογικά δεδομένα παραμείνουν ανησυχητικά. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει την Τετάρτη 24/2, με μια ακόμα συνεδρίαση την Πέμπτη 25/2 να είναι πιθανή, προκειμένου να υπάρχει μια όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Στην επιτροπή θα συζητηθεί επίσης η πιθανότητα να ανοίξουν τα σχολεία, με την προτεραιότητα να δίνεται στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v