ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Μυτιληνιοί ζητάνε να πάρουν πρόσφυγες στα σπίτια τους

Να βγάλουν τους ανθρώπους από τις άθλιες συνθήκες του Καρά Τεπέ και να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους ζητούν με επιστολή τους κάτοικοι της Λέσβου.

Μυτιληνιοί ζητάνε να πάρουν πρόσφυγες στα σπίτια τους

Σε μια είδηση που έρχεται να αναπτερώσει την πίστη μας στην ανθρωπότητα τώρα που κοντεύουμε να τη χάσουμε, πολίτες της Λέσβου ζητούν με επιστολή τους να δημιουργηθεί το κατάλληλο νομικό πλαίσιο που θα τους επιτρέψει να φιλοξενήσουν στα σπίτια τους τους ανθρώπους που ζουν στις άθλιες συνθήκες του Καρά Τεπέ, μέσα σε παραπήγματα, στο κρύο και στη λάσπη, «στην χειρότερη δυνατή θέση δίπλα στη θάλασσα και στο μάτι του βοριά» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Στην επιστολή τους, η οποία δημοσιεύτηκε στην τοπική ιστοσελίδα της Λέσβου «Στο Νησί», αναφέρουν πως «αυτοί οι άνθρωποι υποφέρουν τον χειμώνα στα camps. Γνωρίζουμε, από την άλλη πως υπάρχουν δεκάδες οικογένειες τόσο στο νησί της Λέσβου όσο και αλλού που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν όσο κρατάει η βαρυχειμωνιά κάποιους ανθρώπους».

Προσθέτουν επίσης ότι «υπάρχουν πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο και ανοίγουν τα ίδια τους τα σπίτια. Απαντήστε τους αν μπορούν να το κάνουν και αν όχι γιατί. Γιατί πρέπει να κοιμηθούν και σήμερα γνωρίζοντας ότι ένα παιδί θα μπορούσε να κοιμάται στα ζεστά , ότι θα μπορούσαν εκείνοι να το κοιμίσουν στα ζεστά μα αντίθετα τρέμει από το κρύο σε ένα απαίσιο τσαντίρι, μέσα στη λάσπη;».

Σε άλλο σημείο απευθύνουν έκκληση συγκεκριμένα να τους επιτραπεί η δυνατότητα φιλοξενίας «φτιάχνοντας άμεσα ένα σωστό πλαίσιο για να γίνει κάτι τέτοιο. Φτιάξτε το πλαίσιο και αργότερα –ακόμα και τώρα- ας χρησιμοποιηθεί αυτό όχι μόνο για πρόσφυγες αλλά για όσους ανεξαρτήτως έχουν ανάγκη από ζεστασιά τις δύσκολες μέρες του χειμώνα. Βρήκατε 50 εκατομμύρια για αστυνομία στα πανεπιστήμια», σημειώνουν κριτικά.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε σχετική παρέμβαση για το θέμα στη Βουλή, διαβάζοντας ένα μέρος της επιστολής αφού πρώτα σημείωσε «θα μου επιτρέψτε, όμως, κύριε Πρόεδρε, εν μέσω χιονιά και πανδημίας να μεταφέρω στη Βουλή, στην Ολομέλεια ένα μήνυμα που πήρα από πολίτες της Λέσβου. Γνωρίζετε πολύ καλά τις τραγικές, απάνθρωπες και απαξιωτικές συνθήκες, υπό τις οποίες αυτήν τη στιγμή διαβιούν πρόσφυγες, μετανάστες μέσα στις λάσπες. Δεν πρόκειται να κάνω αντιπολίτευση σε αυτό το θέμα. Απλά, θα μεταφέρω ειλικρινά ένα μήνυμα από πολίτες της Λέσβου».

Με πληροφορίες από το Press Project 
Ολόκληρη η επιστολή «Στο Νησί» εδώ 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
SPONSORED LINKS

"Το σεξ χωρίς έρωτα δεν είναι πάντα γελοίο. Αλλά είναι πολύ πιο γελοίος ο έρωτας χωρίς σεξ."

Βολίνσκι, Γάλλος σκιτσογράφος

  • 48 π.Χ. - Ο Ιούλιος Καίσαρας νικά τον Πομπήιο στην μάχη των Φαρσάλων.
    378 - Μάχη της Αδριανούπολης: Ο Ρωμαϊκός στρατός υπό τον Αυτοκράτορα Ουάλη ηττάται από τους Βισιγότθους. Ο Ουάλης σκοτώνεται μαζί με τα 2/3 του στρατού του.
    1945 - Η δεύτερη ατομική βόμβα πέφτει στο Ναγκασάκι

© 2002-2022 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v