Νέο έντυπο μετακίνησης για τους εργαζομένους από Δευτέρα

Υποχρεωτική είναι η έκδοση νέας βεβαίωσης μετακίνησης για όλους τους εργαζομένους από την Εργάνη, η οποία θα αναγράφει αυτόματα το δηλωθέν ωράριο εργασίας.
Νέο έντυπο μετακίνησης για τους εργαζομένους από Δευτέρα
Κόφτη στις μετακινήσεις των εργαζομένων που δεν σχετίζονται πραγματικά με την εργασία επιχειρεί να βάλει η κυβέρνηση, αλλάζοντας για μία ακόμα φορά τα έντυπα βεβαίωσης.

Η σημαντικότερη αλλαγή είναι ότι πλέον τα έντυπα θα αναγράφουν αυτόματα το ωράριο εργασίας που έχει δηλωθεί στο σύστημα Εργάνη, και δεν θα ισχύουν για μετακινήσεις πέραν του συγκεκριμένου ωραρίου. Αυτό βέβαια πρακτικά θα σημαίνει και ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν για παράδειγμα να μείνουν μία ώρα παραπάνω στη δουλειά –οπότε αντίο υπερωρίες.

Όπως αναφέρει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε σχετικά, «η βεβαίωση χορηγείται σε κάθε περίπτωση στον εργαζόμενο το αργότερο πριν από τη μετακίνησή του και ισχύει για όσο διάστημα ο εργαζόμενος απαιτείται να μετακινηθεί από και προς την εργασία του, κατά τις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας, βάσει του ωραρίου εργασίας του».

Έτσι, από την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, ακόμα και οι εργαζόμενοι που έχουν αυτή τη στιγμή στα χέρια τους άδεια μετακίνησης η οποία λήγει αργότερα, θα πρέπει να εκδώσουν καινούρια μέσω της Εργάνης, στην οποία θα συμπληρώνεται από το σύστημα το πραγματικό ωράριο εργασίας.

Για τους μισθωτούς που έχουν δηλωθεί ως τηλεργαζόμενοι, η Εργάνη θα μπλοκάρει την έκδοση βεβαίωσης μετακίνησης. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για όσους βρίσκονται σε αναστολή εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αλλάξουν πιθανότατα και οι χειρόγραφες βεβαιώσεις τύπου Α, που εκδίδουν από το forma.gov.gr οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v