Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα ΣΚ

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν μετά τη μαραθώνια συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, και η κυκλοφορία στην Αττική τα Σαββατοκύριακα απαγορεύεται από τις 18.00.
Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα ΣΚ
Μετά από μια συνεδρίαση-θρίλερ, που διήρκεσε περισσότερο από κάθε προηγούμενη, καθώς κυβέρνηση και επιτροπή εμπειρογνωμόνων δεν μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στις 6.00 το πρωί.

Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία στην Αττική και την Θεσσαλονίκη απαγορεύεται τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00 το απόγευμα ως τις 5.00 το πρωί. Μοναδικές εξαιρέσεις αποτελούν σοβαροί λόγοι υγείας, η εργασία, και η σύντομη βόλτα του σκύλου σε μικρή απόσταση από την μόνιμη κατοικία.

Το λιανεμπόριο επανέρχεται στο καθεστώς του click away, δεν ισχύει δηλαδή πια για κανέναν κλάδο το click in shop. Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, ΚΤΕΟ και πρακτορεία ΟΠΑΠ θα λειτουργούν μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 7.00 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ, το Σάββατο θα παραμένουν κλειστά. Από το επόμενο Σαββατοκύριακο (13-14 Φεβρουαρίου) δεν θα γίνονται Σαββατοκύριακα ούτε λαϊκές αγορές.

Τέλος, η διά ζώσης λειτουργία των λυκείων αναστέλλεται, ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες λειτουργούν κανονικά.



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v