Τα όρια που πρέπει να βάλεις στην ζωή σου

Επειδή δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να σε εκμεταλλευτούν, ούτε λίγοι οι τομείς στους οποίους θα προσπαθήσουν να το κάνουν.
Τα όρια που πρέπει να βάλεις στην ζωή σου
Στην ζωή πάντα χρειάζεται ένα μέτρο. Να μην είμαστε και ξενέρωτοι, αλλά να ξέρουμε και πότε το παρακάναμε. Να είμαστε χαλαροί, αλλά ξέρουμε και τα όριά μας. Και να φροντίζουμε να τα κάνουμε ξεκάθαρα, ώστε οι τοξικοί άνθρωποι που θα προσπαθήσουν να μας εκμεταλλευτούν με κάθε πιθανό τρόπο, να μην προλάβουν καν να το σκεφτούν.

Τα όρια του εαυτού
Ποιος είσαι; Ποιος είσαι αληθινά, όμως; Και πώς το δείχνεις αυτό στους ανθρώπους; Ένα άτομο που ξέρει τον εαυτό του δεν χαρίζεται, και δεν κάνει συμβιβασμούς για να κρατάει τους άλλους χαρούμενος, ενώ κατά βάθος υποφέρει.

Τα όρια των πιστεύω σου
Όποια και να είναι αυτά, από την στιγμή που εσύ ξέρεις ποιες είναι οι ιδέες και οι απόψεις σου, δεν έχει κανένας δικαίωμα να σε κάνει να νιώσεις κατώτερος. Άλλο η αυτοκριτική που κάνεις στον χρόνο σου, άλλο το να παίρνεις προσωπικά και ως δεδομένη κάθε κριτική που σου κάνουν οι άλλοι.

Τα όρια του τι θέλεις
Και όχι μόνο στην ερωτική σου ζωή. Στην επαγγελματική, στις φιλίες σου, σε κάθε πιθανή άποψη της ζωής σου. Αν ξέρεις τι θέλεις, δεν έχεις λόγο να συμβιβαστείς με κάτι χαμηλότερο.

Τα συναισθηματικά σου όρια
Οι άλλοι άνθρωποι θα επηρεάσουν τα συναισθήματά σου όσο τους το επιτρέπεις εσύ. Δεν είναι δική σου ευθύνη να διαχειρίζεσαι εσύ τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα των υπόλοιπων, χωρίς να προσέχεις τον εαυτό σου.

Τα πνευματικά σου όρια
Το να φροντίζεις την ψυχική σου υγεία δεν σημαίνει μόνο ότι θα κάνεις ένα αφρόλουτρο ή μια μέρα να τα παρατήσεις όλα και απλά να χουζουρεύεις. Σημαίνει να είσαι συνεπής με τις καλές σου συνήθειες και να μην βάζεις τις επιθυμίες των άλλων πάνω από την δική σου ευημερία.

Τα όρια του χρόνου
Επειδή ακόμα κι αν δεν ζεις πιστεύοντας πως "ο χρόνος είναι χρήμα", ο χρόνος σου είναι σίγουρα υπερβολικά σημαντικός για να σου τον σπαταλάνε άνθρωποι που δεν σου λένε ξεκάθαρα τι θέλουν από εσένα. Ή που αρνούνται να σε ακούσουν.

Σωματικά όρια
Τα όρια του προσωπικού σου χώρου και του σώματός σου είναι και τα πιο ιερά. Που σημαίνει πως, ναι, έτσι και κάποιος τολμήσει να τα παραβιάσει, μόλις αγόρασε εισιτήριο για την κηδεία του. Μεταφορικά, πάντα. (Το in2life δεν λαμβάνει θέση υπέρ της αυτοδικίας, αλλά επίσης πιστεύει ότι μερικές φορές, τα σπασμένα δάχτυλα είναι απλώς κάρμα.)

Σεξουαλικά όρια
Τι δεν θες να κάνεις; Τι θες να κάνεις οπωσδήποτε; Τα όριά σου στο σεξ τα βάζεις εσύ και μόνο εσύ, και επιλέγεις επίσης να τα τεστάρεις εσύ και μόνο εσύ. Ο μόνος γνώμονας εδώ είναι η δική σου απόλαυση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v