Γώγος: Να κυκλοφορεί ο κόσμος ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας

Σε τι αριθμό λήγει η ταυτότητά σου; Είναι κάτι που δεν έχεις τσεκάρει ποτέ, προφανώς, τώρα όμως ίσως χρειαστεί να το κάνεις.
Γώγος: Να κυκλοφορεί ο κόσμος ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας
Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας, και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι θα ήταν έξυπνη ιδέα να κυκλοφορεί ο καθένας μας κάποιες μέρες, ανάλογα με τον αριθμό της ταυτότητάς του. Ένα είδος δακτυλίου, ας πούμε, όπου τις μονές μέρες κυκλοφορούν τα μονά και τις ζυγές τα ζυγά, προκειμένου να περιοριστεί η κυκλοφορία (των ανθρώπων αυτή τη φορά, όχι των αυτοκινήτων) και μαζί της και η διασπορά του κορωνοϊού.

Η αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα στην χώρα και ειδικά στην Αττική, έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία τόσο στους ειδικούς όσο και στην κυβέρνηση, πηγαίνοντας πίσω οποιαδήποτε σκέψη υπήρχε για χαλάρωση του λοκντάουν.

«Μας ανησυχεί η Αττική. Είναι μια αστική ζώνη όπου η διασπορά είναι πολύ πιο εύκολη και η συγκράτησή της πολύ πιο δύσκολη» δήλωσε στο Mega ο κ. Γώγος, προσθέτοντας πως η αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται ήταν αναμενόμενη λόγω της αυξημένης κινητικότητας των γιορτών αλλά και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα κρούσματα μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Για τα μέτρα που ισχύουν ήδη, ο καθηγητής είπε πως «πρέπει να ελεγχθούν από την πολιτεία στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Αν όμως κάτι αλλάξει, δεν είναι δηλαδή ελεύθερη η πρόσβαση στα μαγαζιά και είναι μόνο με click away αναμφισβήτητα αυτό θα παρασύρει και την κινητικότητα στους δρόμους».

«Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να απαγορεύσουμε στον κόσμο να κυκλοφορεί. Πρέπει να γίνεται έλεγχος και να ελέγχονται όλα αυτά που υπάρχουν ήδη, τα SMS και αυτά... Πιο έξυπνες λύσεις μπορούν να συζητηθούν φυσικά... Ας πούμε σε σχέση με το ποιοι βγαίνουν τη μία μέρα και ποιοι βγαίνουν την άλλη, ανάλογα με τον αριθμό ταυτότητας. Να περιορίσουμε τον αριθμό της κυκλοφορίας», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αυτή είναι μια δική του σκέψη, την οποία δεν έχει καταθέσει ως πρόταση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v