Μην ξανοίγεσαι, δες πού χαλάει και πάλι ο καιρός

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, και χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, φέρνει το νέο κύμα κακοκαιρίας, που δεν θα κρατήσει όμως πολύ.
Μην ξανοίγεσαι, δες πού χαλάει και πάλι ο καιρός
Ένα νέο ψυχρό μέτωπο περνά και πάλι πάνω από την χώρα μας, φέρνοντας μαζί του χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Αυτά είναι τα κακά νέα. Τα καλά νέα είναι ότι δεν θα κρατήσει πολύ: Τα φαινόμενα, που είναι σε εξέλιξη από το πρωί της Τρίτης, αναμένεται να κρατήσουν μέχρι και την Τετάρτη 27/1 και μετά θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, από το βράδυ της Τρίτης τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που παρατηρούνται ήδη στα βορειοδυτικά της χώρας, θα εντοπίζονται στη Θράκη, στο Αιγαίο και στα ανατολικά της Στερεάς Ελλάδας

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά από το μεσημέρι της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Ιδιαίτερα στη Θράκη αναμένονται ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Τρίτης. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας.

Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι από το μεσημέρι της Τρίτης θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τα οκτώ και τοπικά τα εννέα μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα μετατραπούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς έως επτά και τοπικά έως οκτώ μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση που θα γίνει περισσότερο αισθητή την Τετάρτη.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v