Πρασινίζει ο Λόφος του Στρέφη και είναι χαρά μας

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο λόφος σύντομα θα αλλάξει όψη, αποκτώντας ξανά την αίγλη του. Όμως υπάρχουν και αντιδράσεις.
Πρασινίζει ο Λόφος του Στρέφη και είναι χαρά μας
Ένας από τους αγαπημένους, αν και παραμελημένους, λόφους της Αθήνας αναμένεται να αλλάξει όψη. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου, ο λόφος του Στρέφει σύντομα θα αλλάξει όψη, προσφέροντας και «πάλι, τον περίπατο, τον αθλητισμό, την αναψυχή, τη θέα και την ασφάλεια που έδινε για δεκαετίες στους επισκέπτες του».

Ειδικότερα στην ανάπλαση του λόφου του Στρέφη, θα αξιοποιηθεί δωρεά της "PRODEA Investments", που περιλαμβάνει «το απαραίτητο πλέγμα μελετών και παρεμβάσεων, τις οποίες εποπτεύει και συντονίζει ο Δήμος των Αθηναίων, ορίζοντας το πλαίσιο των ενεργειών, ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον Δήμο «η συμμετοχή της "PRODEA Investments" στο πρόγραμμα, δίνει πλέον τη δυνατότητα να αναδειχθεί η κορυφογραμμή του λόφου, να ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια, να επανασχεδιαστεί η παιδική χαρά και να γίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης σε όλη την περιοχή».

Η πρόταση της εταιρείας αφορά 40,5 στρέμματα του Λόφου -στην έκταση δεν περιλαμβάνονται το γήπεδο μπάσκετ, το κτίριο του αναψυκτηρίου και τα περιμετρικά πεζοδρόμια- και περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση όλων των μελετών αναβάθμισης υποδομών και εργασίες όπως αποκατάσταση των μονοπατιών πρόσβασης στην κορυφογραμμή, ανασχεδιασμό της παιδικής χαράς, ενίσχυση της φύτευσης, ολοκλήρωση της περιμετρικής περίφραξης έως και το ενδεχόμενο εγκατάστασης καμερών ελέγχου, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών.

Αναφορικά με τις κάμερες, ο αντιδήμαρχος Πρασίνου, Ευγ. Κολλάτος, διαφωνεί, «αν αυτό αντιβαίνει στον νόμο προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Οι αντιδράσεις για την επένδυση πάντως είναι αρκετές.

«Αυτή η εταιρεία δεν έχει τα εχέγγυα λόγω παρελθόντος. Η Prodea έχει απευθείας καταγωγή από τη «MIG Real Estate» και άμεση διάδοχη σχέση με την περίφημη «ΠΑΝΓΑΙΑ». Όλοι ξέρουμε ποια είναι η «ΠΑΝΓΑΙΑ». Έχει 22 ποινικές διώξεις εναντίον στελεχών της, εκ των οποίων και ο πρώην πρόεδρός της. Έχει παρέμβει εισαγγελέας Διαφθοράς» τονίζει ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης», Ρ. Αξελός, ενημερώνοντας ότι σήμερα η «Prodea» ασχολείται και με την εκμετάλλευση ξενοδοχείων και καταλυμάτων Αirbnb.

«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας», απάντησε σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, στον δήμαρχο ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», Π. Κωνσταντίνου. «Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει επενδύσει στο Αirbnb γύρω από τον Λόφο. Είναι μία από τις εταιρείες που έχουν συμβάλει στον εκτοπισμό κόσμου από την κατοικία του» συμπλήρωσε. Κατήγγειλε ότι η πρόταση περιλαμβάνει υπερκοστολογημένες εργασίες «με 222 ευρώ/τ.μ. για να μας πει η εταιρεία ότι μας κάνει και χάρη», αλλά και «φωτογραφικές» αναφορές υπέρ συγκεκριμένου προμηθευτή υλικών. Αντέκρουσε τα περί δωρεάς και αντέτεινε ότι πρόκειται για «υποθήκευση ενός σημαντικού χώρου της γειτονιάς, της οποίας δεν της ζητείται καν ο λόγος».

«Δεν υιοθετεί η εταιρεία τον Λόφο. Ο δήμος υιοθετεί την εταιρεία. Αλλοιώνεται ένας λόφος ακριβώς για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων. Προσβλητικό να λέει ο δήμος, με μεγάλη άνεση, ότι ο Λόφος είναι παρατημένος. Ποιος τον παράτησε, κ. Μπακογιάννη; Οι δημοτικές αρχές, ανάμεσά τους και η δική σας» αναφέρει από την πλευρά της η Ντίνα Ρέππα, δημοτική σύμβουλος της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αθήνα».

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v