Ποια καταστήματα είναι πιθανό να ανοίξουν την Δευτέρα

Η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε άνοιγμα καταστημάτων τη Δευτέρα, ακόμα και με τη μέθοδο του click in shop σε συγκεκριμένους κλάδους.
Ποια καταστήματα είναι πιθανό να ανοίξουν την Δευτέρα
Ειλημμένη φαίνεται να είναι η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η μόνη περίπτωση να μη γίνει, είναι να υπάρξει μια εξαιρετικά αρνητική επιβάρυνση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Όπως διαβάζουμε σε ρεπορτάζ του Euro2day, το άνοιγμα θα γίνει με τη μέθοδο του click in shop, δηλαδή της παράδοσης εντός του καταστήματος και θα αφορά τους κλάδους ένδυσης, υπόδησης και κοσμήματος και του click away, δηλαδή της παράδοσης εκτός, για όλους τους υπόλοιπους κλάδους.

Η απόφαση της κυβέρνησης θα τεθεί υπόψη της επιστημονικής επιτροπής την Παρασκευή, ώστε να δοθεί και από αυτήν, το «πράσινο φως», κάτι το οποίο με βάση τα υφιστάμενα στοιχεία, θεωρείται δεδομένο.

Συνεπώς, οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ακόμη και αν υπάρξουν αντιρρήσεις από την Επιτροπή, αν, όπως προαναφέρθηκε, δεν υπάρξει δραματική ανατροπή στα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα των καταστημάτων θα προχωρήσει κανονικά τη Δευτέρα, με το click in shop και το click away.

Σε κάθε περίπτωση, υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε προαναγγείλει ότι από τις 11 Ιανουαρίου θα αρχίσει η επαναλειτουργία του εμπορίου αλλά και όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, κάτι το οποίο στην πορεία άλλαξε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v