Όλα τα μέτρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Δύο sms, όταν φεύγεις από το σπίτι και όταν γυρνάς, αυστηρή νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και σκέψεις για ολικό κλείσιμο κάποιων δρόμων.
Όλα τα μέτρα για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς
Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για εντατικούς ελέγχους στους δρόμους όλης της χώρας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 22.00 το βράδυ ως τις 5.00 το πρωί, διάστημα κατά το οποίο συζητιέται να διακοπεί εντελώς η κυκλοφορία σε κάποιους δρόμους, τόσο της Αθήνας όσο και άλλων μεγάλων πόλεων, έτσι ώστε να ελέγχονται όλα ανεξαιρέτως τα διερχόμενα οχήματα.

Η κυκλοφορία από τις 22.00 ως τις 5.00 επιτρέπεται μόνο για λόγους εργασίας, σοβαρό θέμα υγείας ή βόλτα κατοικίδιου κοντά στο σπίτι.

Για τη μετάβαση σε ρεβεγιόν και εορταστικά τραπέζια, αυστηρά πριν τις 22.00 το βράδυ, στέλνουμε SMS με κωδικό 6 στο 13033, τόσο όταν πηγαίνουμε όσο και όταν επιστρέφουμε –είτε πριν τις 22.00 το βράδυ, είτε μετά τις 5.00 το πρωί. Στην επιστροφή, πρέπει να έχουμε διαθέσιμα και τα δύο SMS (ή και τις δύο φόρμες που συμπληρώσαμε) για να δείξουμε σε περίπτωση ελέγχου.

Η Αστυνομία θα ρίξει ιδιαίτερο βάρος σε ελέγχους που θα διενεργηθούν σε πλατείες, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και σε κεντρικούς οδικούς άξονες.

Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις σε σπίτια, υπενθυμίζεται ότι επιτρέπονται μέχρι εννέα άτομα. Η Αστυνομία μπορεί να μπει σε σπίτια με την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού μετά από καταγγελία, ενώ για παράβαση το πρόστιμο για τον οικοδεσπότη είναι 3.000 ευρώ και για τους παρευρισκόμενους 300 ευρώ.

Σχετικά με την προσέλευση των πιστών στους ναούς, σημειώνεται, ότι οι επικεφαλής των τοπικών αστυνομικών Υπηρεσιών είναι σε επικοινωνία με τους μητροπολίτες και τους ιερείς των ενοριών, προκειμένου να τηρηθούν οι περιορισμοί, που είναι οι εξής: Ένα άτομο ανά 15 τετραγωνικά, δύο μέτρα απόσταση προς κάθε κατεύθυνση, και μέχρι 25 άτομα μέσα στην εκκλησία ή έως 50 άτομα στους μητροπολιτικούς ναούς –με μάσκες σε όλες τις περιπτώσεις. Η μετάβαση στους ναούς γίνεται επίσης υποχρεωτικά με SMS και κωδικό 6 στο 13033.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v