Πώς θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα;

Με το λοκντάουν να συνεχίζεται πιθανότατα και μετά την 1η Δεκεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε διευκρινίσεις για το πώς θα γίνει σταδιακά το άνοιγμα.
Πώς θα γιορτάσουμε φέτος τα Χριστούγεννα;
Πιθανότατα με ανοιχτά εστιατόρια, αλλά χωρίς café και μπαρ, και με περιορισμένες μαζώξεις στα σπίτια, θα κάνουμε φέτος Χριστούγεννα, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι «δεν είναι ρεαλιστικό να ανοίξουμε 1η Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα στοιχεία που κάθε μέρα αναλύουν οι ειδικοί και μας εισηγούνται» ενώ διευκρίνισε πως «φαίνεται ότι θα πάμε σταδιακά» στην άρση, «πρώτα με τις δραστηριότητες εκείνες οι οποίες έχουν χαμηλότερο επιδημιολογικό φορτίο και επιβάρυνση, όπως τα σχολεία για παράδειγμα, μετά το λιανεμπόριο και σταδιακά οι άλλοι τομείς».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης των SMS για τις μετακινήσεις και της νυχτερινής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ωστόσο τόνισε πως είναι δύσκολο να επιτραπεί η μετακίνηση από νομό σε νομό, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι εναρμονισμένο από περιφέρεια σε περιφέρεια.

«Όταν θα επανέλθουμε σε καθεστώς κανονικότητας, δεν θα είναι ίδια τα πράγματα όπως πριν. Εξετάζονται περιορισμοί όπως τα SMS, που αποτελούν "φρένο" στη διάθεση για κινητικότητα, ή απαγορεύσεις κυκλοφορίας μετά από συγκεκριμένη ώρα. Όλα αυτά είναι στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, στην ενημέρωση της Δευτέρας 23/11, η λοιμωξιολόγος Βάνα Παπαευαγγέλου πρότεινε τη λύση της κοινωνικής φούσκας (που ισχύει και στο βρετανικό λοκντάουν) λέγοντας πως «Θα πρέπει ο καθένας να επιλέξει τη ‘φούσκα’ του. Θα πρέπει δηλαδή να επιλέξει μια μικρή αλλά και σταθερή ομάδα από τους στενούς συγγενείς και φίλους με τους οποίους θα συναναστρέφεται».

Η ίδια επέστησε την προσοχή για τα ευάλωτα άτομα τους περιβάλλοντος. «Και εγώ επισκέπτομαι την μητέρα μου μια φορά την βδομάδα, φροντίζω όμως και οι δύο να φοράμε την μάσκα μας», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v