Καταρρίπτουμε μύθους για το «σωστό ντύσιμο»

Έχεις τρομοκρατηθεί με όλους αυτούς τους στυλιστικούς κανόνες που ακούς από εδώ κι από ‘κει; Εδώ θα σε καθησυχάσουμε.
Καταρρίπτουμε μύθους για το «σωστό ντύσιμο»
Πολλά έχεις ακούσει από θείους, θείες, πρωινές εκπομπές για τους κανόνες του σωστού ντυσίματος. Ισχύουν όμως; Ή είναι κανόνες που ανήκουν στο παρελθόν;

«Οι κοντές δεν πρέπει να φοράνε μακριά φορέματα»

Οι κοντές μπορούν να φοράνε ό,τι θέλουν. Αν είσαι κοντούλα και θέλεις να σου δώσεις λίγους πόντους παραπάνω, απλά προτίμησε τα πιο στενά φορέματα, αντί για τα πολύ ογκώδη. Αν πάλι θέλεις κάτι ογκώδες, φρόντισε να τονίσεις ένα λεπτό σημείο.

«Το μπλε και το καφέ δεν ταιριάζουν με το μαύρο»

Αυτά τα λένε οι κακοπροαίρετοι. Μια χαρά ταιριάζουν αυτά τα χρώματα με το μαύρο, αρκεί να έχεις διαλέξει τη σωστή απόχρωση. Να πιο αναλυτικά δες τα εδώ

«Ποτέ μη φοράς περισσότερα από ένα έντονα χρώματα»

Χαζομάρες. Φόρα και δύο και τρία έντονα χρώματα, απλά πρόσεχε να μην πιάνουν τεράστιες επιφάνειες. Βάλε έντονο κραγιόν και ένα παντελόνι με έντονο χρώμα. Ή συνδύασε έντονο χρώμα στα παπούτσια και στην τσάντα. Φρόντισε να «σπάσεις» τα έντονα χρώματα με παστέλ αποχρώσεις.

«Μη συνδυάζεις πάτερνς»

Μπορεί να μη σου ακούγεται λογικό να συνδυάσεις εμπριμέ με ρίγα, αλλά όλα μπορούν να γίνουν αν υπάρχει αρμονία μεταξύ των χρωμάτων. Άλλωστε, δεν ξέρουμε αν το έχεις παρατηρήσει, αλλά εδώ και τρία χρόνια έχει γίνει τάση.

«Τα σορτς είναι καλοκαιρινό ρούχο»

Λάθος. Τα σορτς είναι ρούχο για όλες τις εποχές. Δηλαδή τι διαφορά έχει από μία φούστα το σορτς; Καμία όσον αφορά το πόσο ζεστή είναι∙ στο μυαλό μας είναι αυτός ο διαχωρισμός. Ένα ωραιότατο ζιπ κιλότ, με ένα oversized σακάκι και ζιβάγκο από μέσα είναι ο τέλειος συνδυασμός.

«Η τσάντα πρέπει να ταιριάζει με το παπούτσι»

Όχι. Αυτός είναι απλώς ένας απλοποιημένος κανόνας. Η αρμονία μεταξύ των χρωμάτων δεν προϋποθέτει ότι η τσάντα με τα παπούτσια πρέπει να είναι το ίδιο χρώμα. Μπορείς να συνδυάσεις χρωματικά το μπουφάν με τα παπούτσια ή τη ζώνη με τη τσάντα ή τη ζώνη με τα παπούτσια.

«Ή όλα χρυσά ή όλα ασημί ή όλα ροζ χρυσός»

Οι Αιγύπτιες και Μινωίτισσες πρόγονοι μας σίγουρα διαφωνούν με αυτόν τον κανόνα. Τα κολιέ είναι το 1/10 της εμφάνισής σου, παίξε με αυτά, κάνε τους συνδυασμούς που σου αρέσουν. Παίξε και με τα δαχτυλίδια. Αν είσαι κιόλας από εκείνες που φοράνε μόνο γκρι, μαύρο και χακί, επιβάλλεται.

«Το γκλίτερ είναι για όταν πέφτει ο ήλιος»

Κοίτα, εξαρτάται τι εννοείς όταν λες γκλίτερ. Αν λέγοντας γκλίτερ εννοείς αυτά τα μεγαααάλα κομμάτια λαμπιρίζουσας σκόνης σε μορφή κρέμας τα οποία προορίζονται για το ντεκολτέ, τότε συμφωνούμε πως δεν είναι για πρωί. Ούτε για βράδυ, μεταξύ μας. Αν όμως αναφέρεσαι σε αυτά τα πουλοβεράκια που έχουν στις κλωστές τους γκλίτερ, τότε εμείς λέμε ένα μεγάλο «ναι» και για τις πρωινές ώρες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v