Συνδυασμοί χρωμάτων που απαγορεύονται ρητά

Νιώθεις ότι ο κόσμος γύρω σου κοιτάζει το ντύσιμό σου και από μέσα του γελάει φωναχτά; Εδώ θα σου πούμε τι κάνεις λάθος στους συνδυασμούς χρωμάτων που κάνεις.
Συνδυασμοί χρωμάτων που απαγορεύονται ρητά

Κάποιος κάπου κάποτε σου είπε ότι το καφέ με το μαύρο δεν ταιριάζουν μεταξύ τους κι εσύ ακολούθησες τη συμβουλή ευλαβικά γιατί φαινόταν να ξέρει. Κακώς όμως τον άκουσες, γιατί δεν υπάρχει μόνο το σκούρο καφέ, υπάρχει και το ταμπά το οποίο κάνει τέλεια αντίθεση με το μαύρο.

Την αλήθεια θα σας την πούμε: απαγορευτικοί-απαγορευτικοί συνδυασμοί χρωμάτων δεν υπάρχουν ακριβώς. Ίσα-ίσα, ακόμη και patterns μπορείς να συνδυάσεις –αν είσαι η αδελφή-ψυχή της Ζενεβιέβ- και το αποτέλεσμα να είναι εκθαμβωτικό. Παρ’ όλα αυτά, θα σου δώσουμε μία ιδέα σχετικά με το ποιες αποχρώσεις δεν ταιριάζουν μεταξύ τους.

Έντονο κόκκινο με έντονο πράσινο

Αν δεν είσαι χριστουγεννιάτικο δέντρο ή περιτύλιγμα χριστουγέννιατικου δώρου, θα σε συμβουλεύαμε να μη συνδυάσεις ποτέ αυτά τα χρώματα μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα θα είναι τουλάχιστον αστείο και θα νιώθεις τα βλέμματα καρφωμένα πάνω σου –κι όχι για καλό λόγο.

Ασημί με χρυσαφί

Δε μας αρέσει να επαναλαμβανόμαστε αλλά γιατί να συνδυάσεις χρυσό με ασημί; Στολίδια σε χριστουγεννιάτικο δέντρο δεν είσαι, ούτε η Μαρίνα Πατούλη. Το ασημί με μαύρο και το χρυσό ποτέ σε ρούχο.

Γήινα ανοιχτά χρώματα μεταξύ τους

Λατρεύουμε το μπεζ, λατρεύουμε και το λαδί, αλλά και το γκρι. Όλα αυτά όμως τα χρώματα μεταξύ τους θα δώσουν ένα αποτέλεσμα… κάπως γεροντικό. Σκέψου ένα ανοιχτό γκρι του φρεσκοστρωμένου τσιμέντου και το μπεζ της άμμου της Ελαφόνησου. Δύο τόσο ωραία χρώματα τόσο κακά συνδυασμένα μεταξύ τους. Το χρώμα του βύσσινου δένει υπέροχα με το γκρι, όπως και με το μπεζ.

Ίσως να απέφευγες το πράσινο με το πορτοκαλί

Ακόμα κι αν διαλέξεις το πιο σκούρο πράσινο ή το πιο σκούρο πορτοκαλί, πρέπει να παραδεχτείς ότι ο συνδυασμός πράσινου με πορτοκαλί παραμένει αστείος. Είναι που θυμίζει καρότο.

Μαύρο με μπλε

Αν δεν είναι το pattern τέτοιο, πχ σκούρο μπλε σατέν ύφασμα με δαντέλα να το καλύπτει και το μπλε να αχνοφαίνεται ή αν το μπλε δεν είναι αρκετά αχνό ή «ανακατεμένο» με άλλο χρώμα ώστε «σπάει» η μπλεδίλα, δεν συνδυάζεις μπλε με μαύρο. Αυτός ας πούμε, είναι ένας καλός συνδυασμός:



 

Πράσινο με ροζ

Αν δεν είσαι 6 χρονών ή δασκάλα σε νηπιαγωγείο που της αρέσει να διασκεδάζει με το ντύσιμο της τα παιδάκι ή γραφικό σπιτάκι στην Πλάκα ή αν δεν πας σε psychedelic party ή τσιχλόφουσκα, ψύχραιμα μπορούμε να πούμε ότι το πράσινο σε συνδυασμό με το ροζ δεν είναι πολύ πετυχημένος συνδυασμός.

Χρώματα τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά μεταξύ τους στη χρωματική παλέτα

Ίσως η πιο πασπαρτού συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε όσον αφορά ποια χρώματα δεν πρέπει να συνδυάζεις μεταξύ τους είναι αυτή: Μη συνδυάζεις χρώματα τα οποία βρίσκονται υπερβολικά κοντά μεταξύ τους στη χρωματική παλέτα. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v