Μαθητές γυμνασίου αγοράζουν tablet για συμμαθητές τους που δεν έχουν

Αφού το υπουργείο παιδείας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, μικροί ήρωες παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και μας βάζουν για μια ακόμα φορά τα γυαλιά.
Μαθητές γυμνασίου αγοράζουν tablet για συμμαθητές τους που δεν έχουν
Δεν έχουν όλα τα σπίτια πρόσβαση στο ίντερνετ, ούτε όλα τα παιδιά δικό τους tablet ή laptop. Το ξέρεις, το ξέρουμε όλοι, μόνο η κυβέρνηση δεν το ξέρει.

Πολλές οικογένειες καλούνται μόνο με έναν υπολογιστή να καλύψουν τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης των παιδιών, και της τηλεργασίας των γονιών, και το υπουργείο παιδείας νίπτει τας χείρας του, και κάνει την τηλεκπαίδευση υποχρεωτική για όλα τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας, με απουσία μάλιστα για τους μαθητές που δεν μπορούν να συμμετάσχουν. Και όλα αυτά, την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης διαθέτουν δωρεάν tablet και υπολογιστές στους μαθητές που δεν έχουν

Στα καθ’ ημάς, το 15μελές του 7ου Γυμνασίου Κορυδαλλού, γνωρίζοντας πως κάποιοι συμμαθητές τους δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα διαδικτυακά μαθήματα λόγω έλλειψης τεχνικού εξοπλισμού, δίνει ένα μάθημα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού σε όλους μας.

Τα παιδιά ζήτησαν από την διευθύντρια του σχολείου την άδεια να εντοπίσουν πόσοι είναι αυτοί οι μαθητές, με σκοπό να τους αγοράσουν τάμπλετ με τα χρήματα που έχουν μαζέψει από τις δράσεις τους.

Μιλώντας με τους συμμαθητές τους, διαπίστωσαν ότι 16 παιδιά δεν έχουν κανένα τρόπο για να κάνουν τηλεκπαίδευση. Μάλιστα, είπαν στην διευθύντρια κ. Αγγελική Ιγγλέση ότι «σίγουρα είναι περισσότερα παιδιά γιατί κάποιοι ντράπηκαν να μας που ότι δεν έχουν». Όπως εξήγησε η κα. Ιγγλέση, στο 7ο Γυμνασίου Κορυδαλλού υπάρχουν περίπου 30 παιδιά που παρακολουθούν τα μαθήματα τους από το κινητό των γονιών τους.

Αυτή, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που οι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου δρουν με ανιδιοτέλεια για το καλό του σχολείου τους. Πέρυσι, το προηγούμενο 15μελές, είχε προσφέρει με τα λεφτά που είχε μαζέψει από εκδηλώσεις ένα λάπτοπ στο σχολείο.

Πηγή: Mama365 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v