Σε αυτές τις χώρες θα δουλέψεις με τηλεργασία

Αν είσαι από εκείνους που έχουν το προνόμιο να δουλεύουν με τηλεργασία, υπάρχουν κάποιες χώρες που σε περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες.
Σε αυτές τις χώρες θα δουλέψεις με τηλεργασία

Πάντοτε ονειρευόσουν να δουλεύεις σε ένα εξωτικό νησί με μία καρύδα αγκαλιά ή σε κάποια σύγχρονη ευρωπαϊκή μητρόπολη όπως το Βερολίνο; Μπορεί να μην το γνώριζες, αλλά υπάρχουν «προορισμοί» τους οποίους ενώ άλλοτε θα τους επέλεγες ως ταξιδιωτικούς, τώρα μπορείς να τους επιλέξεις και σαν "εργασιακούς".

Αν σου ακούγεται κάπως ουτοπικό ή ότι κρύβεται κάποια παγίδα πίσω από αυτό, οφείλουμε να σου πούμε ότι πρέπει να το σκεφτείς λίγο καλύτερα. Οι χώρες που υιοθετούν τέτοιου είδους προγράμματα ευελπιστούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα υποστηρίξουν την οικονομία τους, χωρίς «οι ξένοι να τους πάρουν τις δουλειές».

Ιδού λοιπόν οι χώρες-όνειρο που καλωσορίζουν τους τηλεργάτες.

Πάντα δεν ήθελες να πας στον Μαυρίκιο;

Ο Μαυρίκιος, το γνωστό νησί που βρίσκεται ανατολικά της Αφρικής, μόλις ανακοίνωσε ότι έβγαλε μία νέα βίζα -την Premium Travel Visa. Η εν λόγω βίζα θα επιτρέπει σε πολίτες άλλων χωρών να μένουν και να δουλεύουν εξ αποστάσεως για μέχρι και ένα έτος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης του Μαυρίκιου, οι μόνες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν όσοι επιθυμούν να εργαστούν στη χώρα του Μαυρίκιου είναι κάτι που να αποδεικνύει πως έχουν σκοπό να μείνουν στη χώρα του Μαυρίκιου καιρό (πχ. να ενοικιάζουν σπίτι) και να έχουν ταξιδιωτική και ιατρική ασφάλεια.

Στα νησιά Κέιμαν πήγαινες;

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Τμήματος Τουρισμού των νήσων, αν θέλεις να τηλεργάζεσαι στα νησιά Κέιμαν, θα πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι δεν εργάζεσαι για κάποια επιχείρηση που εδρεύει στα νησιά Κέιμαν,, αλλά και να βγάζεις τουλάχιστον 100.000 δολάρια τον χρόνο. Πάμε στην επόμενη γραμμούλα.

Την Αντίγκουα και Μπαρμπούντα την ξέρεις;

Πρόκειται για μία νησιωτική χώρα στην Καραϊβική με πληθυσμό μόλις 98 χιλιάδες κατοίκους. Πρόσφατα ανακοίνωσε το πρόγραμμα «Nomad Digital Residence» το οποίο θα επιτρέπει στους εκτελούντες τηλεργασία να δουλέψουν στη Αντίγκουα και Μπαρμπούντα για δύο έτη.

Αν θέλεις να περάσεις την πανδημία σου στο νησί θα πρέπει να αποδείξεις ότι το εισόδημα σου είναι τουλάχιστον 50 χιλιάδες δολάρια και ότι ο εργοδότης σου δεν εδρεύει κάπου στην Καραϊβική και ότι έχεις ασφάλεια υγείας.

Στη γενέτειρα της Ριάνα;

Τα Μπαρμπέιντος σου προσφέρουν τη δυνατότητα με το νέο τους πρόγραμμα για βίζα, να μείνεις στο νησί μέχρι το διάστημα του ενός χρόνου. Είσαι καλοδεχούμενος εφόσον ανεβάσεις στην ηλεκτρονική τους φόρμα φωτογραφίες από το διαβατήριό σου και τη ληξιαρχική πράξη γεννήσεως. 

Το μόνο που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι το κόστος μίας βίζας είναι 1692 ευρώ, ενώ αν είστε τριμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσεις περί τα 2.538 ευρώ.

Στις Βερμούδες;

Οι Βερμούδες είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που υποδέχονται και φοιτητές. Αν είσαι εργαζόμενος ή φοιτητής, άνω των 18, έχεις ασφάλεια υγείας και μπορείς να αποδείξεις ότι έχεις σταθερό εισόδημα, είσαι καλοδεχούμενος, σύμφωνα με την κυβέρνηση των Βερμούδων.

Το μόνο που θα πρέπει να πληρώσεις είναι ένα παράβολο των 222,57 ευρώ.

Ίσως σε κουράσαμε με τις παραλίες, οπότε θα κινηθούμε λίγο πιο ευρωπαϊκά

Αν η χώρα που θέλεις να μείνεις έχει υπογράψει τη συνθήκη Σένγκεν, τότε μπορείς να μείνεις πρακτικά όπου θέλεις. Αν θέλεις να μείνεις για περισσότερο από 3 μήνες, ίσως χρειαστεί να δηλώσεις την κατοικία σου. Θα χρειαστείς κάποιο δικαιολογητικό που να δείχνει είτε ότι εργάζεσαι, είτε ότι είσαι ελεύθερος επαγγελματίας - σε κάθε περίπτωση, είναι σούπερ απλή και γρήγορη διαδικασία, μπες εδώ, διάλεξε τη χώρα της αρεσκείας σου και δες τι χρειάζεται. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v