Το συχνότερο λάθος που κάνουμε με τους μπλε κάδους

Τι ανακυκλώνεται και τι όχι; Τι προσέχουμε όταν ρίχνουμε σκουπίδια στους μπλε κάδους; Και ποιο είναι το συνηθέστερο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι;
Το συχνότερο λάθος που κάνουμε με τους μπλε κάδους
Τα καλά νέα πρώτα: Σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία, η σχέση μας με την ανακύκλωση έχει βελτιωθεί εντυπωσιακά. Ωστόσο, η Ελλάδα παραμένει στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης στον τομέα της ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, σοβαρά είναι τα προβλήματα που προκύπτουν στην αποκομιδή των απορριμμάτων, καθότι πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν ποια είναι η σωστή διαδικασία για να πετάμε τα σκουπίδια στους μπλε κάδους.

Όπως εξηγεί εδώ αναλυτικά η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης της Ανακύκλωσης, στους μπλε κάδους πετάμε χαρτιά, χαρτόνια, αλουμίνιο, γυαλί και πλαστικό. Όλες οι κονσέρβες, τα κουτάκια των αναψυκτικών, τα πλαστικά μπουκάλια, οι συσκευασίες του γιαουρτιού, τα άδεια σαμπουάν και οι πλαστικές σακούλες, όλα μπορούν να ανακυκλωθούν. Σημαντική προϋπόθεση είναι να τα έχουμε πρώτα πλύνει, ώστε να μην περιέχουν υπολείμματα τροφών, απορρυπαντικών ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να περιείχαν.

Αυτό που δεν περίμενες, τώρα, είναι ότι το πιο συχνό λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι πετάμε στον κάδο τις συσκευασίες σε δεμένες σακούλες.

Μεγάλη προσοχή, λοιπόν: Συσκευασίες πλυμένες και σε ανοιχτή σακούλα, προκειμένου να μην επιστρέφονται τα σκουπίδια που έριξες στον μπλε κάδο από τις εταιρείες ανακύκλωσης στους δήμους για να ταφούν στις χωματερές, επειδή δεν κρίνονται κατάλληλα για ανακύκλωση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v