Σήμερα δεν παραγγέλνουμε

Εικοσιτετράωρη απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα 8/10 ο κλάδος εργαζομένων με δίκυκλο -ήτοι courier, διανομείς και υπάλληλοι εξωτερικών εργασιών.
Σήμερα δεν παραγγέλνουμε

Η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου πραγματοποίησε πορεία το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας με αφετηρία των Πεδίο του Άρεως. Η μοτοπορεία διεξάγη κανονικά με τήρηση των μέτρων για την οδική ασφάλεια αλλά και για τον κορωνοϊό.

Οι εργαζόμενοι αιτούνται την καθολική εφαρμογή του νόμου για την ατομική προστασία, την ένταξή τους σε μία ενιαία ειδικότητα, παροχή εταιρικού δίκυκλου ή επίδομα 15% επί του βασικού μισθού και να τους δοθούν ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά.



Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών της κινητοποίησης:

«Σχεδόν πριν ένα χρόνο, τον Απρίλη του 2019, συναντηθήκαμε συνάδελφοι, ντόπιοι και μετανάστες, σε μία απεργιακή μοτοπορεία που ως χείμαρρος κατέκλυσε το κέντρο της πόλης διεκδικώντας και φωνάζοντας για εταιρικό δίκυκλο- μέσα ατομικής προστασίας- ενιαία ειδικότητα– ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά κερδίσαμε την ψήφιση του νόμου 4611/2019. Αρκετοί συνάδελφοι "είδαν" εταιρικά μηχανάκια, κράνη, πληρωμένες βενζίνες, περισσότερα ένσημα και τους μισθούς τους να αυξάνονται κατά 100 ευρώ τον μήνα. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, με τις πράξεις μας δείξαμε πως αν αγωνίζεσαι με συνέπεια και πείσμα, συλλογικά και οργανωμένα τότε παίρνεις νίκες, αλλά τίποτα δεν μας σταματά μέχρι κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα να παίρνει αυτά που δικαιούται, μέχρι να μην ξαναβαφτεί η άσφαλτος με αίμα συναδέλφου».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v