Νέα έκτακτα μέτρα από τη Δευτέρα 21/9 στην Αττική

Ακυρώνονται όλες οι συναυλίες, κλείνουν οι κλειστοί κινηματογράφοι, ισχύει ξανά το όριο των 9 ατόμων για τις συναθροίσεις.
Νέα έκτακτα μέτρα από τη Δευτέρα 21/9 στην Αττική
Επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην Αττική, ανακοίνωσαν το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος είπε πως το Λεκανοπέδιο βρίσκεται σε "πορτοκαλί" συναγερμό.

Ο κ. Μαγιορκίνης έκανε λόγο για σταθερή αύξηση των κρουσμάτων πάνω από 300, λέγοντας πως η εικόνα αφορά το διάστημα πριν από 10 μέρες. Αναφέρθηκε στον δείκτη μετάδοσης του ιού, λέγοντας ότι βρίσκεται κοντά στο 1, αλλά στην Αττική είναι λίγο πάνω από 1.

Ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως τα μισά από τα ενεργά κρούσματα βρίσκονται στην Αττική και από αυτά τα μισά στον Δήμο Αθηναίων.

Ανακοίνωσε πως από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου ισχύουν τα εξής:

- Ανώτατο όριο 9 ατόμων για τις συναθροίσεις.
- Αναστέλλονται συναυλίες σε ανοικτούς και κλειστούς χώρους και οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους.
- Όριο 20 ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και κηδείες.
- Συστήνεται στους άνω των 65 ετών ο περιορισμός στις επόμενες 14 ημέρες τις μετακινήσεις τους στις απολύτως αναγκαίες, να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα πλην του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις με ΜΜΜ.
- Αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, π.χ. πρόσφυγες, σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Τέλος, για την προστασία της υγείας των εργαζομένων λαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα μέτρα:

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που επιτελούν εργασίες γραφείου ή εργασίες που μπορούν να εκτελεστούν εξ αποστάσεως.

- Μετακινήσεις προς και από την εργασία σε τρία κύματα για τον δημόσιο τομέα, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.

- Θέσπιση ευελιξίας κατά την προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα σε 4 κύματα.

Με πληροφορίες από Iatronet.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v