Αγνώριστη θα είναι η Αθήνα το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο θα φέρει μαζί του ένα σωρό νέες δράσεις στις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και πολλά έργα που θα διευκολύνουν την ζωή μας.
Αγνώριστη θα είναι η Αθήνα το φθινόπωρο
Ακόμα περισσότερες αλλαγές θα δούμε στις γειτονιές της Αθήνας από το φθινόπωρο, σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων. Σιντριβάνια στην πόλη, μέριμνα για τα αδέσποτα με ταΐστρες υψηλών προδιαγραφών, αλλά και μια πολύ μεγάλη επιχείρηση για να... ομορφύνει ακόμα περισσότερο ο Λυκαβηττός. Ας τα πιάσουμε όμως με την σειρά.

Ποιες είναι οι δράσεις που έχουν ανακοινωθεί;

Τα πάρκα τσέπης
Ήδη το πρώτο μικροσκοπικό παρκάκι έχει στηθεί στην Κυψέλη. Πρόκειται για μικρές οάσεις πρασίνου που θα δημιουργηθούν σε περιοχές με πολλούς κατοίκους. Υπάρχουν σχέδια για άλλα 15 πάρκα, και το επόμενο θα είναι στο Παγκράτι και θα καλύπτει έκταση 800 τ.μ. Τα πάρκα αυτά ανήκουν στο πρόγραμμα "Υιοθέτησε την πόλη σου", που σημαίνει ότι οι εργασίες πραγματοποιούνται μέσω δωρεών, και όχι με έξοδα του Δήμου.

Η ανάπλαση της Πλατείας Θεάτρου
Υπολογίζεται να κοστίσει περί τα 2,5 εκ. ευρώ, και θα μεταμορφώσει εντελώς το ιστορικό κέντρο της πόλης. Με οδηγό την ανάπλαση της πλατείας Ομονοίας, το έργο θα δημοπρατηθεί μέσα στο φθινόπωρο. Την ίδια στιγμή, πολλά ιστορικά κτίρια και ξενοδοχεία στην γύρω περιοχή πραγματοποιούν ανακαινίσεις.

Η ανάπλαση του Εθνικού Κήπου
Χωρίς να σταματήσει ούτε μια μέρα την λειτουργία του, και με μερικές από τις δουλειές να έχουν ξεκινήσει ήδη, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δούμε αλλαγές που αφορούν το αισθητικό κομμάτι του Κήπου, αλλά και την αναβάθμιση και αποκατάσταση των υποδομών του.

Σιντριβάνια ξανά
Έχει προγραμματιστεί η συντήρηση και η επαναλειτουργία 34 σιντριβανιών στην πόλη που είχαν σταματήσει να ομορφαίνουν το περιβάλλον τους. Από το Χίλτον μέχρι την Φωκίωνος Νέγρη, οι γειτονιές της Αθήνας θα γεμίσουν και πάλι νερό.

Δράσεις στον Λυκαβηττό
Ο προϋπολογισμός των έργων υπολογίζεται στο 1,5 εκ. ευρώ, και θα έχει να κάνει με το στρώσιμο δρόμου, εξελιγμένα αντιπλημμυρικά συστήματα, αλλά και αισθητικές παρεμβάσεις. Επιπλέον, θα γίνει συντήρηση στα πεζοπορικά μονοπάτια του λόφου.

Δράσεις για τα αδέσποτα
Δημιουργείται στον Βοτανικό ένα σύγχρονο καταφύγιο που θα στεγάζει 70 αδέσποτα ζώα, ενώ άμεση προτεραιότητα του Δήμου αποτελεί η δημιουργία ενός δημοτικού κτηνιατρείου. Την ίδια στιγμή, έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες για γάτες και σκύλους σε περισσότερα από 30 σημεία της πόλης (μετά από υποδείξεις των πολιτών, που φροντίζουν τα αδέσποτα αυτά) και έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση μικρών σπιτιών για γάτες από τον Δήμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v