ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Γαλάζιες Σημαίες 2020: Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα

Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα στις Γαλάζιες Σημαίες, με 497 Ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη να βραβεύονται για φέτος.

Γαλάζιες Σημαίες 2020: Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα

497 Ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία για το 2020. Αυτό τοποθετεί την Ελλάδα δεύτερη παγκοσμίως στην κατάταξη, ενώ πρώτη για ακόμα μία χρονιά στην χώρα ήταν η Χαλκιδική. 

Επίσης πολύ ψηλά βρίσκονταν η Ρόδος με 34 ακτές, η Κασσάνδρα με 32 ακτές και ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου με 26 ακτές. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία έχει οριστεί ως υπεύθυνος φορέας του προγράμματος Γαλάζιων Σημαιών για την χώρα μας.

Η Γαλαζια Σημαία δεν δίνεται μόνο για το πόσο καθαρό είναι το νερό (που πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας), αλλά υπάρχουν και άλλα επιπλέον κριτήρια, όπως οι παροχές προς τους λουόμενους, η ασφάλεια και η καθαριότητα της ακτής. Τα περισσότερα από αυτά τα κριτήρια είναι υποχρεωτικά, και αν δεν πληρούνται, η παραλία αποσύρεται προσωρινά, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Με ένα κλικ εδώ, θα δείτε όλη την μεγάααααλη λίστα με τις παραλίες.

*Εδώ θα πάρεις μια ιδέα από τις προτάσεις μας για ευρύχωρες παραλίες της Αττικής, τώρα που τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας.

*Εδώ, από την άλλη, θα βρεις μερικούς σούπερ προορισμούς για την υπόλοιπη Ελλάδα, με σούπερ τιμές στα ξενοδοχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Το σινεμά είναι μια τέχνη όπου κάνεις ωραία πράγματα σε ωραίες γυναίκες."

Φρανσουά Τρυφφώ, 1932-1984, Γάλλος σκηνοθέτης

  • 1916 - Διεξάγεται η Ναυμαχία της Γιουτλάνδης, η μεγαλύτερη ναυμαχία του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, μεταξύ Αγγλίας και Γερμανίας
    1952 - Ο Νικόλαος Πλαστήρας αναλαμβάνει Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2