ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Γαλάζιες Σημαίες 2020: Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα

Δεύτερη στον κόσμο η Ελλάδα στις Γαλάζιες Σημαίες, με 497 Ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη να βραβεύονται για φέτος.

Γαλάζιες Σημαίες 2020: Δεύτερη παγκοσμίως η Ελλάδα

497 Ελληνικές ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία για το 2020. Αυτό τοποθετεί την Ελλάδα δεύτερη παγκοσμίως στην κατάταξη, ενώ πρώτη για ακόμα μία χρονιά στην χώρα ήταν η Χαλκιδική. 

Επίσης πολύ ψηλά βρίσκονταν η Ρόδος με 34 ακτές, η Κασσάνδρα με 32 ακτές και ο Άγιος Νικόλαος Λασιθίου με 26 ακτές. Την ανακοίνωση έκανε σήμερα η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, η οποία έχει οριστεί ως υπεύθυνος φορέας του προγράμματος Γαλάζιων Σημαιών για την χώρα μας.

Η Γαλαζια Σημαία δεν δίνεται μόνο για το πόσο καθαρό είναι το νερό (που πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας), αλλά υπάρχουν και άλλα επιπλέον κριτήρια, όπως οι παροχές προς τους λουόμενους, η ασφάλεια και η καθαριότητα της ακτής. Τα περισσότερα από αυτά τα κριτήρια είναι υποχρεωτικά, και αν δεν πληρούνται, η παραλία αποσύρεται προσωρινά, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα.

Με ένα κλικ εδώ, θα δείτε όλη την μεγάααααλη λίστα με τις παραλίες.

*Εδώ θα πάρεις μια ιδέα από τις προτάσεις μας για ευρύχωρες παραλίες της Αττικής, τώρα που τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας.

*Εδώ, από την άλλη, θα βρεις μερικούς σούπερ προορισμούς για την υπόλοιπη Ελλάδα, με σούπερ τιμές στα ξενοδοχεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η αμφιβολία δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση, αλλά η βεβαιότητα είναι μία παράλογη κατάσταση."

Βολταίρος

  • 1791 - Γεννιέται ο Μάικλ Φαραντέι, Άγγλος επιστήμονας με σημαντική συμβολή στην εξέλιξη του ηλεκτρομαγνητισμού και της ηλεκτροχημείας.
    1869 - Ο Χρυσός του Ρήνου, πρώτο μέρος της τετραλογίας του Δαχτυλιδιού των Νιμπελούνγκεν του Ρίχαρντ Βάγκνερ, παρουσιάζεται για πρώτη φορά, στο Μόναχο.
    1908 - Αναγνωρίζεται η ανεξαρτησία της Βουλγαρίας.
    1943 – Το ελληνικό αντιτορπιλικό Αδρίας Ι προσκρούει σε νάρκη. Από την έκρηξη αποκόπηκε η πλώρη του. Παρά τις ζημιές το πλοίο κατόρθωσε κα έφθασε στις τούρκικες ακτές με 21 νεκρούς και 30 τραυματίες.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2