Πώς εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας

Η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας είναι ήδη πραγματικότητα στη Γαλλία, και ίσως έρθει κι εδώ αν δεν καθίσεις φρόνιμα. Δες τι ακριβώς συμβαίνει.
Πώς εφαρμόζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας
Καθώς οι εικόνες με τις ουρές στα διόδια κάνουν τον γύρο του ελληνικού ίντερνετ, όλο και πληθαίνουν οι φήμες περί καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός την Πέμπτη ουσιαστικά το υπονόησε, ότι από την συμπεριφορά όλων μας εξαρτάται. Και η συμπεριφορά όλων μας, οφείλουμε να το πούμε, δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Αφού λοιπόν εξαγγέλθηκε πως αν δεν είσαι μόνιμος κάτοικος νησιού σε καράβι δεν μπαίνεις (γιατί τα νησιά δεν έχουν νοσοκομεία, ανόητοι Αθηναίοι, θα τους πεθάνετε τους ανθρώπους, ήρεμα το λέμε) και πολλοί συμπολίτες μας πήραν τις Εθνικές Οδούς να πάνε τον κορωνοϊό στα χωριά, είπαμε να ρίξουμε μια ματιά τι ακριβώς συμβαίνει στη Γαλλία, όπου έχει επιβληθεί γενική απαγόρευση κυκλοφορίας, μήπως και τρομάξουμε κανέναν για το τι μας περιμένει.

Κατ’ αρχάς, πάρκα και παραλίες είναι όλα κλειστά, χωρίς δυνατότητα πρόσβασης. Από το σπίτι μπορείς να βγεις μόνο έχοντας εκτυπώσει και συμπληρώσει επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αναγράφει την διεύθυνσή σου, και τον λόγο που βρίσκεσαι εκτός σπιτιού, ο οποίος μπορεί να είναι μόνο ένας από τους εξής πέντε:

Δουλειά που δεν μπορεί να γίνει με τηλε-εργασία
Λόγος υγείας (νοσοκομείο ή φαρμακείο)
Επείγουσα οικογενειακή ανάγκη
Αγορά τροφίμων
Σύντομη βόλτα για σωματική άσκηση ή βόλτα του σκύλου

Και γίνεται χειρότερο: Μόνο ένα άτομο ανά νοικοκυριό επιτρέπεται να βρίσκεται εκτός σπιτιού –το βγάζουμε τον σκύλο βόλτα παρέα με τον/την σύντροφό μου δεν παίζει.

Και όλα αυτά, φυσικά, δεν μπορούν να συμβαίνουν μακριά από το σπίτι σου –το «πετάχτηκα για σούπερ μάρκετ στο Μοναστηράκι, κύριε πολισμάνε μου» ενώ μένεις Καλλιθέα, ας πούμε, επίσης δεν παίζει.

Το πρόστιμο σε κάθε περίπτωση είναι 135€, και χιλιάδες πρόστιμα έχουν ήδη επιβληθεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v