Έγκυος με κορωνοϊό γέννησε στην Αθήνα!

Έγκυος με κορωνοϊό γέννησε ένα υγιέστατο μωράκι στην Αθήνα, είναι και οι δύο σε άριστη κατάσταση και παρακολουθούνται από τους γιατρούς.
Έγκυος με κορωνοϊό γέννησε στην Αθήνα!
Θετική στον κοροναϊό γυναίκα, γέννησε την Τετάρτη ένα υγιέστατο αγοράκι στο νοσοκομείο "Αττικόν".

Η μητέρα είχε μεταφερθεί από το Θριάσιο νοσοκομείο, όπου της είχε γίνει διάγνωση.

Κίνδυνος μετάδοσης του SARS-COV 2 στο παιδί κατά τον τοκετό δεν υπάρχει, αλλά είναι υπαρκτός από τη στιγμή που θα έρθουν σε επαφή μετά τη γέννηση.

Έτσι, μετά τον τοκετό, το αγοράκι μεταφέρθηκε στη Μονάδα Νεογνών και η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Οι δύο τους θα μείνουν σε απόσταση για 14 μέρες, μέχρι να παρέλθει η περίοδος επώασης του ιού.

Για το θέμα υπήρξε ανακοίνωση και του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιου - Αθανάσιου Δημόπουλου. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

"Το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κοροναϊό γεννήθηκε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο 'Αττικόν' την Τετάρτη 18 Μαρτίου.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Από την Κυριακή, παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα), και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ. Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον ιό SARS - COV 2 και συστήθηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο 'Αττικόν' για την περάτωση του τοκετού.

Το προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων, θετικών στον ιό COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή, λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4140 γραμμάρια). Το πρώτο τεστ που έγινε στο αγοράκι είναι αρνητικό, αναμένονται και τα αποτελέσματα της rt-PCR.

Στην καισαρική τομή συμμετείχαν, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας κ. Καλανταρίδου, οι γυναικολόγοι κ.κ. Χρέλιας και Παναγιωτόπουλος, η αναισθησιολόγος κ. Μπατιστάκη, η νεογνολόγος κ. Τριανταφυλλίδου και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κ. Αλεξίου.

Επίσης, υπήρχε προσωπικό από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου και του χειρουργείου. Η μητέρα και το νεογνό είναι σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Να σημειωθεί ότι η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική είχε ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού sε γυναίκες με (+) COVID-19 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή".

Πηγή: iatronet.gr
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v