Κορωνοϊός: Γραμμή δωρεάν ψυχολογικής στήριξης από το ΕΚΠΑ

Τηλεφωνική γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης θέτει λειτουργία το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Αιγινήτειο.
Κορωνοϊός: Γραμμή δωρεάν ψυχολογικής στήριξης από το ΕΚΠΑ
Μπορεί να μένουμε σπίτι, αλλά δεν είμαστε μόνοι.

Με αυτό το μότο, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Α΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ του Νοσοκομείου «Αιγινητείο» θέτουν σε λειτουργία τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης, αλλά και ανοικτές γραμμές βοήθειας μέσω Skype.

«Τόσο  η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας όσο και  οι ανοικτές Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype) προσφέρουν ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας και δίνουν τη δυνατότητα σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως: Παθολογικό Άγχος, Παθολογικό Φόβο, Πανικό να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έλθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση ο κ. Λάμπης Παπαγεωργίου, Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής.

Στα αιτήματα ψυχολογικής βοήθειας θα απαντούν ψυχίατροι και ψυχολόγοι από το Επιστημονικό Διδακτικό Προσωπικό και τους συνεργάτες της Α’ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου.

Ώρες λειτουργίας:

Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας

Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297 957  από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ

Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289 240 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ

Την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας συντονίζουν η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Μαρίνα Οικονόμου και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών Γιάννης Ζέρβας.

Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης

Οι παρακάτω Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο από 9 π.μ. έως 7 μ.μ. Ειδικότερα, μπορείτε να καλέσετε μέσα από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Skype τις παρακάτω Γραμμές Βοήθειας.

Γραμμή Βοήθειας 1:   Aiginitio1   (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 2:   Aiginitio2   (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 3:   Aiginitio3   (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 4:   Aiginitio4   (Skype account)

Γραμμή Βοήθειας 5:   Aiginitio5   (Skype account)

Αν δεν έχετε λογαριασμό skype μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν κάνοντας κλικ εδώ και επιλέγοντας στο παράθυρο πάνω δεξιά «Συνδεθείτε» και στη συνέχεια «Είστε νέοι στο Skype; Εγγραφή. 

Τις γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Ψυχίατρος  δρ. Κων/νος Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτιδα Ψυχολόγος δρ. Θεοδώρα  Σκαλή.

Σημειώστε επίσης πως υφίσταται προοπτική επέκτασης των παραπάνω ωρών, ανάλογα με τις προβαλλόμενες ανάγκες.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v