Σημάδια ότι τρομάζεις τους ανθρώπους

Αναρωτιέσαι τι κάνεις λάθος και δεν πάνε καλά οι κοινωνικές σου συναναστροφές; Δες τι φταίει για αυτόν τον ανθρωποδιώχτη που έχεις.
Σημάδια ότι τρομάζεις τους ανθρώπους
Μπορεί κατά βάθος να είσαι καλό παιδί, γεμάτο αγνές προθέσεις, όμως η συμπεριφορά σου απομακρύνει τους ανθρώπους, εμποδίζοντάς σε να βρεις τον έρωτα, να γνωρίσεις κόσμο ή να δικτυωθείς επαγγελματικά. Δες τι φταίει για αυτόν τον ανθρωποδιώχτη που έχεις, και τι μπορείς να κάνεις για να τον ξεφορτωθείς.

Είσαι ανελέητα ειλικρινής: Δε λέμε ότι θα έπρεπε να είσαι ψεύτης. Επισημαίνουμε απλά ότι στο βωμό της ειλικρίνειας πολλοί άνθρωποι γίνονται αγενείς. Όχι, το «δε σου πάει αυτό που φοράς» σε κάποιον που δεν ζήτησε τη γνώμη σου, και δεν είναι και ο καλύτερός σου φίλος, δεν σε κάνει ειλικρινή. Αντιπαθή σε κάνει.

Αντιπαθείς την ψιλοκουβέντα: Κοίτα, σε καταλαβαίνουμε. Σε κανέναν δεν αρέσει πραγματικά να μιλάει για τον καιρό, ή να απαντά «ήσυχα μωρέ, οικογενειακά» σε ερωτήσεις τύπου πώς πέρασες το τριήμερο. Το να ξινίζεις τα μούτρα σου όμως μπροστά σε κάθε τέτοια απόπειρα κουβέντας, πώς να το κάνουμε, είναι αντικοινωνική συμπεριφορά. Φύλαξε τον αντικομφορμισμό σου για κάτι σημαντικότερο.

Σε εξοργίζει η άγνοια: Πώς είναι δυνατόν στην εποχή της πληροφορίας που είναι διαθέσιμη με το πάτημα ενός κουμπιού να υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που αγνοούν βασικά πράγματα; Η αλήθεια είναι ότι κι εμείς αναρωτιόμαστε. Αν όμως θυμώνεις εμφανώς, ή ειρωνεύεσαι τους συνομιλητές σου για την άγνοιά τους, αντί να προσπαθήσεις να μεταδώσεις τη γνώση και τη σοφία σου, περιορίζεις υπερβολικά πολύ τον αριθμό των ανθρώπων που μπορείς να συναναστραφείς. Ναι, αυτή η τελευταία πρόταση λέει ουσιαστικά ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι αδαείς. Δηλώνουμε συνένοχοι.

Έχεις έτοιμη τη λύση για τα πάντα: Πώς μπορεί αυτό να είναι αρνητικό, ρωτάς; Ευχαρίστως να σου εξηγήσουμε: Μερικές φορές, οι άνθρωποι γκρινιάζουν για να γκρινιάξουν, και θέλουν απλά να κάτσεις να ακούσεις τον πόνο τους, άντε και να πεις κάτι στο πλαίσιο του «πόσο δίκιο έχεις (που γκρινιάζεις)». Αν εσύ σε κάθε πρόβλημα που σου αφηγούνται έχεις και δύο λύσεις να προτείνεις –οι οποίες σχεδόν απαρέγκλιτα περιλαμβάνουν κάτι που πρέπει να κάνει ο αφηγητής του προβλήματος για να το λύσει− οι άνθρωποι, τουλάχιστον αυτού του είδους οι άνθρωποι, δεν σε θεωρούν καλό ακροατή.

Παραείσαι τύπος και υπογραμμός: Όχι εντάξει, αυτό δεν θα σου πούμε να το αλλάξεις. Οφείλουμε, όμως, να προειδοποιήσουμε ότι οι άνθρωποι που είναι βράχοι ηθικής, ο λόγος τους είναι συμβόλαιο, είναι πάντα 100% εντάξει στις υποχρεώσεις τους, δεν έχουν ακυρώσει ποτέ τίποτα και φτάνουν πάντα παντού στην ώρα τους, είναι για εμάς τους υπόλοιπους κομμάτι τρομακτικοί. Τους κοιτάς και σου υπογραμμίζουν όλες σου τις ελλείψεις. Οπότε, αν αναρωτιέσαι γιατί οι άνθρωποι σε αποφεύγουν ενώ δεν κάνεις τίποτα λάθος, σκέψου μήπως φταίει ακριβώς αυτό: Ότι δεν κάνεις ποτέ τίποτα λάθος.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v