10 πράγματα να κάνεις το πρωί για καλύτερη μέρα

Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται. Επίσης από τις επιλογές σου, γι’ αυτό και σου προτείνουμε δέκα μικρά πραγματάκια να κάνεις.
Μερικές φορές, ξυπνάς και δεν έχεις όρεξη να κάνεις τίποτα. Συμβαίνει. Όλοι έχουμε τις κακές μας μέρες, αλλά όταν αυτές οι κακές μέρες έρχονται η μία μετά την άλλη, μάλλον υπάρχει πρόβλημα. Και επειδή μας αρέσει να λύνουμε προβλήματα, έχουμε δέκα μικρές προτάσεις για εσένα. Δέκα πραγματάκια που μπορείς να κάνεις το πρωί, για να πάει η μέρα σου καλύτερα.

 
1.       Αρχικά, ξύπνα λίγο νωρίτερα. Ειδικά αν είσαι από τους ανθρώπους που ξυπνούν, πίνουν μια γουλιά καφέ, τρεις τζούρες τσιγάρο και τρέχουν να φτάσουν δουλειά. Φτιάξε το πρόγραμμα του ύπνου σου και ξεκίνα να βλέπεις τα πρωινά σου σαν μια μικρή, δική σου τελετουργία. Επειδή, όπως και να το κάνουμε, τα πρωινά σου σού ανήκουν.

2.       Άνοιξε τα παράθυρα. Λίγος φρέσκος αέρας είναι ό,τι πρέπει για να φύγει η κλεισούρα του ύπνου απ’ το δωμάτιο.

3.       Πιες ένα κρύο ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις. Θα δραστηριοποιηθεί αμέσως ο οργανισμός σου – που έχει χάσει αρκετό νερό όσο κοιμόσουν – και επίσης θα το κάνει πιο εύκολο να…

4.       …πας τουαλέτα. Συγγνώμη που το βάλαμε πάνω-πάνω, αλλά αυτή η λίστα είναι με σειρά προτεραιότητας, και η τουαλέτα το πρωί είναι προτεραιότητα. Για τον οργανισμό σου.

5.       Ετοίμασε (ή έχε έτοιμο από το προηγούμενο βράδυ) ένα υγιεινό πρωινό που θα σε γεμίσει ενέργεια. Το πρωινό σου, ιδανικά, πρέπει να περιέχει φυτικές ίνες (βρώμη, κινόα, ψωμί ολικής άλεσης) και μια πηγή πρωτεΐνης (γιαούρτι, αυγό, γάλα ή ξηρούς καρπούς).

6.       Άκου λίγη μουσική. Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι η μουσική είναι θεραπευτική για την διάθεση, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: Χρειαζόμασταν έρευνες για να το ξέρουμε αυτό;

7.       Κάνε λίγη γυμναστική. Όχι κάτι έξαλλο, δέκα κάμψεις, δέκα κοιλιακούς, δέκα λεπτάκια χαλαρές ασκήσεις με το βάρος του σώματος γενικά. Μέσα σε μια βδομάδα, θα πετάγεσαι από το κρεβάτι και όλα σου τα άκρα, αντί για “κρακ” θα λένε “ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΛΙΕ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ”* 

8.       Μπορείς επίσης να κάνεις διαλογισμό, και αν το concept του διαλογισμού (ή και μόνο η λέξη) σου φαίνεται χαζό, εντάξει. Δεν είναι για όλους. Εμείς σου το προτείναμε, κι ελπίζουμε να σε βοηθήσει. 

9.       Ένα ντους πάντα είναι τέλειος τρόπος να αναζωογονηθείς.

10.   Κάνε σεξ. Αν το έχεις εύκαιρο, δηλαδή. Αν δεν το έχεις, δεν πειράζει. Και ο αυνανισμός μια χαρά θα σου φτιάξει την διάθεση.

*Δεν υποσχόμαστε ότι θα συμβεί αυτό, ήταν ένα υπερβολικό σχήμα λόγου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v