Σούπερ κόλπα για καλύτερο παρκάρισμα

Έχετε μάθει τα βασικά του παρκαρίσματος όμως συνεχίζει να σας ζορίζει; Μερικές συμβουλές που θα… απαλύνουν την ταλαιπωρία.
Σούπερ κόλπα για καλύτερο παρκάρισμα
* Βασικότερο όλων: μάθετε τον όγκο του αυτοκινήτου σας, έτσι ώστε να μην καταλήξετε να μάχεστε για παρκάρισμα σε μια θέση που δεν σας χωράει. Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν.

* Όταν παρκάρετε κάθετα, σταματήστε μόλις δείτε την άκρη του πεζοδρομίου στον πλαϊνό καθρέφτη. Στο παράλληλο παρκάρισμα βάλτε ένα κομμάτι χρωματιστής ταινίας στο κάτω μέρος του παρμπρίζ, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και σταματήστε τη στιγμή που το σημείο γίνεται ένα με την διαχωριστική γραμμή του πεζοδρομίου.



* Σε παράλληλο παρκάρισμα σε στενό χώρο καλό είναι να είστε κοντά στο αυτοκίνητο που είναι μπροστά από τη θέση και να αρχίσετε να στρίβετε μόλις - ή και λίγο πριν- η πίσω ρόδα περάσει από τον πίσω προφυλαχτήρα του. Έτσι εκμεταλλεύεστε το μεγαλύτερο μέρος της θέσης.

* Αν με την όπισθεν βρείτε στο πεζοδρόμιο… νωρίς, τότε για να βάλετε και το υπόλοιπο μέρος του οχήματος στη θέση δεν θα στρίψετε προς τα εκεί που θέλετε να πάει η μούρη του, αλλά θα πάτε για λίγο μπροστά και μετά θα ξαναστρίψετε με όπισθεν. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθούν οι πίσω ρόδες σας από το πεζοδρόμιο.

* Αν είστε σε στενό με παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές – διόλου απίθανο σε δρόμους του κέντρου – κάνετε το μισό παρκάρισμα και ξαναβγάζετε το αυτοκίνητο, πλησιάζοντάς το ακόμα πιο πολύ στο μπροστά παρκαρισμένο όχημα για να ξαναμπείτε.

* Αν η θέση είναι μικρή και σας χωρά ίσα ίσα, σημαδεύστε έτσι ώστε να «βρείτε» πεζοδρόμιο με τον πίσω εσωτερικό τροχό. Είναι καλύτερο από το να καταλήξετε να βγείτε πολύ έξω. Στη δεύτερη περίπτωση οι μανούβρες που θα χρειαστεί να κάνετε για να ξαναβγείτε και να ξαναμπείτε με τη σωστή γωνία θα είναι… ζόρικες.

* Η χρήση των καθρεφτών (πλαϊνοί, μπροστινός) πιθανώς θα σας βολέψει περισσότερο από το να γυρίσετε το κεφάλι πίσω. Αν έχετε «μάθει» με το κεφάλι, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν συνδυασμό των δύο.

* Αν παρκάρετε σε ανηφόρα ή κατηφόρα, τότε το χειρόφρενο και ο συνδυασμός του με γκάζι/πρώτη/όπισθεν κρίνεται απαραίτητος για να μην σας σβήσει το αυτοκίνητο.

* Αν εκεί που παρκάρετε υπάρχουν μαγαζιά, χρησιμοποιήστε τις βιτρίνες τους για να δείτε πόσο ακριβώς απέχετε από τον πίσω και τον μπροστά, αλλά και αν το όχημά σας χωράει στη θέση.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v