Πώς θα κάνεις καλύτερη τη μέρα στη δουλειά

Η δουλειά μοιάζει Γολγοθάς και η μέρα δεν λέει να τελειώσει με τίποτα; Απλές συμβουλές για να «βγει» πιο εύκολα.
Πώς θα κάνεις καλύτερη τη μέρα στη δουλειά

H δουλειά δεν είναι ανάγκη να γίνει… δουλεία. Ναι, είναι κουραστική. Ναι, μπορεί να μην είναι ό,τι καλύτερο θα θέλαμε για να γεμίσουμε τη μέρα μας, όμως είναι εκεί και – λογικά – δεν μπορούμε να την αποφύγουμε.

Πώς μπορούμε να περάσουμε όμορφα τη μέρα μας;

Ακολουθούν μερικές απλές και χρήσιμες συμβουλές.

Φτιάξτε τα πράγματά σας από την προηγούμενη ημέρα. Ώστε να μην τρέχετε την τελευταία στιγμή με ξυπνητήρια να χτυπάνε, γατιά να νιαουρίζουν και σκύλους να πεινούν να συμμαζέψετε τα πάντα.

Φάτε ένα καλό πρωινό. Όχι ψωμί με τυρί ή τυρόπιτα κατεψυγμένη από το 1999. Η πρωτεΐνη είναι σημαντική και θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε δυναμικά την ημέρα. Δείτε εδώ μερικές σούπερ δυναμικές και νόστιμες επιλογές πρωινού και εδώ τα πιο συχνά λάθη που σίγουρα κάνετε. 

Κάντε τη διαδρομή σας προς τη δουλειά πιο ευχάριστη: διαβάστε ένα βιβλίο ή e-book, ακούστε μουσική από το Spotify, επιλέξτε podcasts που έχουν ενδιαφέρον και γεμίζουν ιδανικά τις ώρες. 

Αφού φτάσετε στη δουλειά, δώστε βάση στα διαλείμματά σας. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα και δεν το λέμε εμείς, το λέει η επιστήμη. Προσπαθήστε να κάνετε 17 λεπτά διάλειμμα κάθε 52 λεπτά. Αν δεν έχετε τέτοιες… πολυτέλειες, τότε δοκιμάστε να κάνετε τουλάχιστον πέντε.

Καθίστε σωστά. Η οθόνη θα πρέπει να είναι στο ύψος στο ματιών σας και να μην κουνάτε το κεφάλι σας για να διαβάζετε. Η απόσταση από την οθόνη πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο, ενώ οι αγκώνες σας θα πρέπει να είναι στο πλάι και οι πήχεις σας παράλληλα με το έδαφος. Προφανώς και δεν θα πρέπει να καμπουριάζετε, ούτε να «ρίχνετε» το κεφάλι σας μπροστά. Κάντε όλα τα παραπάνω και σίγουρα η ώρα στο γραφείο θα περάσει… αναίμακτα. Μην τα κάνετε και το αυχενικό θα σας χτυπήσει σύντομα την πόρτα.

Αν νοιώθετε ότι το κορμί σας… ταλαιπωρείται, το ίδιο και το μυαλό σας, δοκιμάστε να κάνετε αυτές τις κινήσεις για μερικά λεπτά. 

Διακοσμήστε το γραφείο/ χώρο εργασίας σας με αντικείμενα που σας κάνουν χαρούμενους ή σας χαλαρώνουν. Φωτογραφίες, λουλούδια, ζωάκια (χωρίς υπερβολές), οτιδήποτε σας κάνει να «ταξιδεύετε» νοητά και ξεκουράζει το μυαλό σας είναι καλό.

Αν μπορείτε, καθίστε δίπλα σε παράθυρα. Το φυσικό φως του ήλιου επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας.

Βάλτε ένα φυτό (μικρούλι, προφανώς) δίπλα σας ή στον χώρο του γραφείου σας. Επίσης θα δράσει θετικά στην ψυχολογία σας.

Κάντε πρώτα τα σημαντικά tasks, δίνοντας προτεραιότητα σε κάτι από τα παρακάτω:

* Αυτό που έχει την πιο κοντινή διορία

* Αυτό που σας προκαλεί περισσότερο στρες

* Αυτό που θα σας καταναλώσει περισσότερο χρόνο και ενέργεια

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v