Πώς θα βρείτε την αγάπη (και) το 2016

Ο νέος χρόνος σας βρήκε μόνους, να αναζητάτε τον έρωτα; Δείτε πώς θα τον βρείτε μέσα από επτά απλές συμβουλές.
Πώς θα βρείτε την αγάπη (και) το 2016
Το 2015 σας… άφησε μόνους ή σε μια σχέση «βαλτωμένη» και πέρα για πέρα αποπνικτική. Το 2016 αποφασίσατε ότι τέρμα, δεν πάει άλλο, πρέπει να κάνετε κάτι για να επαναφέρετε τα βελάκια του φτερωτού μωρού πάνω σας. Εύκολο δε θα είναι, όμως ακολουθώντας κάποια σημαντικά βήματα θα αυξήσετε τις πιθανότητες.

Να είστε γενναίοι

Σκεφτείτε κάτι του στυλ Μελ Γκίμπσον στο Braveheart, λίγο πιο light όμως. Ο μεγάλος έρωτας δε θα σας έρθει ουρανοκατέβατος (συνήθως), ούτε θα τον βρείτε αν παραμείνετε «βαλτωμένοι» στην ήδη υπάρχουσα κατάσταση. Θα πρέπει να μπείτε σε καινούργιες καταστάσεις, ενδεχομένως να δοκιμάσετε νέα πράγματα, να βγείτε έξω (προφανώς), να γνωρίσετε κόσμο ή ακόμα και να χρησιμοποιήσετε την τεχνολογία (social networks) προς όφελός σας για να γνωρίσετε κόσμο. Θα χρειαστεί επίσης να ρισκάρετε, όμως ξέρετε τι λένε για την τύχη και ποιους ευνοεί…

«Ξεκολλήστε»

Από τον τύπο που δεν σας ταιριάζει, που τσακώνεστε συνέχεια αλλά για κάποιον αστείο λόγο παραμένετε μαζί. Από το απωθημένο σας που κάνει τη ζωή του και δεν του καίγεται καρφί για το τι κάνετε. Από τον ανεκπλήρωτο έρωτα που θεωρείτε μοναδικό, όμως ξέρετε μέσα σας ότι θα παραμείνει ανεκπλήρωτος. Από οτιδήποτε σας κρατάει πίσω και δε σας αφήνει να προχωρήσετε. Όταν καταλάβετε ότι η πραγματική αγάπη είναι ένας συνδυασμός συναισθημάτων (μπερδεμένος ενίοτε) με ανθρώπους όμως που νοιάζονται για εσάς, τότε θα είστε έτοιμοι να τη ζήσετε σε όλο της το μεγαλείο.

Μην το βάζετε κάτω

Η θεωρία των πιθανοτήτων ορίζει πως δε θα γνωρίσετε το έτερον σας ήμισυ στο πρώτο ραντεβού. Ούτε στο δεύτερο, ούτε στο τρίτο. Μπορεί να βγαίνετε ακόμα και για έξι μήνες και να μην σας κάνει το «κλικ». Κανένα πρόβλημα. Δε σας πιέζει κανείς ούτε έχετε κάποιο χρονοδιάγραμμα. Αν πραγματικά θέλετε να βρείτε την αγάπη, τότε δε θα σταματήσετε μέχρι να τα καταφέρετε. Μπορεί να σας πάρει περισσότερο χρόνο απ’ όσο πιστεύατε ή να μην έρθει όπως την περιμένατε, όμως σε κάθε περίπτωση αν τα παρατήσετε δε θα τη γευτείτε ποτέ.

Τι θέλετε;

Και τι μπορείτε να προσφέρετε; Αρχικά, αναλογιστείτε σε τι κατάσταση βρίσκεστε τώρα. Είστε σε μια σχέση που δεν… πάει; Ήσασταν μόνος/η για μεγάλο χρονικό διάστημα και είπατε «δεν πάει άλλο»; Τι ακριβώς ψάχνετε; Σεξ και… ό,τι γίνει; Ή κάτι πιο σίγουρο και «χουχουλιάρικο» που πάντα θα είναι εκεί; Μήπως μια μείξη αυτών των δύο; Πριν αναλάβετε δράση λοιπόν, σκεφτείτε λίγο γιατί δεν «τράβηξε» η προηγούμενή σας σχέση και δείτε σε τι φταίξατε εσείς. Κάτι τέτοιο θα σας βοηθήσει αρκετά στο να βρείτε τον μελλοντικό σας σύντροφο.

Αγαπάτε… εσάς

Και αλλήλους, αλλά κυρίως τον εαυτό σας. Ναι, είναι γραφικό να το λέμε, όμως κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που έγραψε για την αγάπη έχει πει ακριβώς το ίδιο πράγμα, με διαφορετικό τρόπο. Η αγάπη για τον εαυτό σας είναι κάτι που χρειάζεστε, κάτι που θα χρησιμεύσει ως ασπίδα επιτρέποντας να… περάσουν μόνο εκείνοι που θα σας σεβαστούν και εκείνοι που θα σας προσφέρουν την αγάπη που χρειάζεστε. Η αγάπη για τον εαυτό σας αποτελεί πυξίδα απαραίτητη στο ταξίδι για να βρείτε την αγάπη από τον άλλον.

Αυτοπεποίθηση;

Είναι πολύ πιο εύκολο να προσελκύσετε έναν χαρούμενο και σίγουρο για τον εαυτό του σύντροφο αν κι εσείς οι ίδιοι είστε χαρούμενοι και έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να ανεβάσετε λίγο την αυτοεκτίμησή σας που είχε πάρει τα… κάτω της όλον αυτόν τον καιρό;  

Προσοχή στις χαμένες ευκαιρίες

Πολύ συχνά χάνουμε ευκαιρίες να βρούμε την αγάπη επειδή το πρόσωπο που είχαμε μια ζωή μπροστά μας θεωρούσαμε πως είναι «απλά ένας φίλος». Η αγάπη δεν εντοπίζεται εύκολα. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και ενδεχομένως αν γνωρίσετε κάποιον καλύτερα να συνειδητοποιήσετε ότι αυτός είναι ο άνθρωπος που ψάχνατε.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v