Πώς θα τον κάνω να με ερωτευτεί;

Υπάρχουν μαγικές συνταγές για να κάνεις κάποιον να σε ερωτευτεί; Όχι αλλά υπάρχουν πράγματα που μπορείς να δοκιμάσεις.
Πώς θα τον κάνω να με ερωτευτεί;
της Ηρώς Κουνάδη

Θυμάστε ποιες ήταν οι μόνες τρεις ευχές που δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει το τζίνι του Αλαντίν στο κλασικό παραμύθι και το ακόμα κλασικότερο ντισνεϊκό αριστούργημα; Αν όχι, δεν πειράζει, θυμόμαστε εμείς: Δεν μπορούσε να σκοτώσει άνθρωπο ή άλλο ζωντανό οργανισμό. Δεν μπορούσε να αναστήσει πεθαμένο. Και –το μαντέψατε– δεν μπορούσε να κάνει κάποιον να σε ερωτευτεί.

Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα του παραμυθιού; Ότι το να σε ερωτευτεί κάποιος είναι στο χέρι σου και μόνο –ούτε το τζίνι δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Το να γίνεις πρίγκιπας με μαγικό χαλί, βέβαια, βοηθάει κάπως, αλλά και πάλι η Γιασμίν δεν ερωτεύτηκε τον πλούτο του (τον οποίο περιφρονούσε) αλλά την προσωπικότητα του Αλαντίν.

Να είσαι ο εαυτός σου: Φοβερό κλισέ, φοβερά υποτιμημένο. Μπορεί στην αρχή να θέλεις να κάνεις οτιδήποτε πιστεύεις ότι θα μπορούσε να του αρέσει, όμως έτσι διατρέχεις δύο μεγάλους κινδύνους. Πρώτον, κάποια στιγμή να κουραστείς να προσποιείσαι, και το λαμπρό σου οικοδόμημα να γκρεμιστεί συθέμελα. Δεύτερον, ακόμα και αν είσαι τόσο ερωτευμένη που να μην κουραστείς ποτέ να προσποιείσαι, να συνειδητοποιήσεις κάποια στιγμή ότι εκείνος τελικά δεν ερωτεύτηκε εσένα, αλλά εκείνη που νομίζει ότι είσαι. Χειρότερο από τον χειρότερο χωρισμό.

Και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό…

Βρες το κοινό σας έδαφος: Είναι πολύ σπάνιο (αν και όχι ανήκουστο) να μας «κερδίσει» κάποιος με τον οποίο δεν έχουμε απολύτως τίποτα κοινό. Είναι, όμως και εξίσου σπάνιο δύο άνθρωποι, όσο διαφορετικοί και αν είναι, να μην έχουν απολύτως τίποτα κοινό. Μπορεί, ας πούμε, εσύ να είσαι μανιώδης καριερίστα κι εκείνος νέος αγρότης μόνος που δεν ψάχνει αλλά να παθιάζεστε κι οι δύο εξίσου με τη μουσική/ το σινεμά/ τα tattoo/ το birdwatching. Από εκεί ξεκινάς να χτίζεις τη γνωριμία/ το φλερτ/ τη μεταξύ σας σχέση –δεν το λέμε τυχαία «κοινό έδαφος». Με κουβέντες για το κοινό σας ενδιαφέρον και προτάσεις για βόλτες ή εξορμήσεις που σχετίζονται με αυτό: μια συναυλία, ένα σινεμά, ένα tattoo convention, και πάει λέγοντας.

Δείξε ενδιαφέρον…: Το κλασσικότερο των κλασικών λαθών που κάνουμε οι γυναίκες όταν θέλουμε κάποιον είναι να προσπαθούμε τόσο να το κρύψουμε, που τελικά αυτό που εκλαμβάνει ο άλλος είναι ότι η παρουσία του μας περνά αδιάφορη –αν όχι ότι μας εκνευρίζει και λίγο. Χαίρεσαι που τον βλέπεις; Κανένα χαμόγελο δεν είναι υπερβολικό. Παθιάζεσαι με τις συζητήσεις σας; Μην προσπαθείς να κρατήσεις τη φωνή σου σε επίπεδα ψιθύρου α λα Lana del Rey επειδή (νομίζεις ότι) έτσι θα ακούγεσαι σέξι. Ενδιαφέρεσαι για τα νέα του; Ρώτα τον –κι όταν αρχίσει να διηγείται μην κουνάς απλά το κεφάλι, κάνε ένα-δυο αστεία, ή μερικές ερωτήσεις που θα πάνε την κουβέντα παρακάτω.

…Αλλά μην είσαι συνεχώς διαθέσιμη: Κάτι θα έχεις ακούσει για εκείνα τα αρχέγονα ένστικτα του κυνηγιού που κληροδότησαν στους άνδρες οι πρόγονοί τους. Πέρα από αυτό το χιλιοειπωμένο κλισέ (το οποίο βέβαια εμπεριέχει μεγάλες δόσεις αλήθειας) υπάρχει και ένα ακόμα πρόβλημα με το να είσαι συνεχώς «εκεί» για τον άλλο: Ότι δεν προλαβαίνεις να του λείψεις. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνειδητοποιήσουμε ότι θέλουμε κάποιον, από την ξαφνική διαπίστωση ότι μας λείπει.

Επιστράτευσε παρέα…: Τον βλέπεις σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων και αρχίζεις να ιδρώνεις, τα χέρια σου τρέμουν ελαφρώς, δοκιμάζεις να του πεις καλημέρα και τραυλίζεις. Μην νιώθεις άσχημα, σε όλους έχει συμβεί, είναι η παρενέργεια του έρωτα. Πώς, όμως, να δει εκείνος τι καταπληκτικό άτομο είσαι και να σε ερωτευτεί, αν δεν μπορείς ούτε τρεις λέξεις να βάλεις στη σειρά όταν είστε οι δυο σας; Απλό: Δοκίμασε, στα πολύ αρχικά στάδια της γνωριμίας σας τουλάχιστον (εκεί που δεν υπάρχει ακόμα ούτε υποψία φλερτ) να μην είστε οι δυο σας. Κάλεσέ τον κάπου που έχεις ήδη κανονίσει να πας με έναν-δυο ακόμα φίλους –οι τεράστιες παρέες των δέκα ατόμων δεν λειτουργούν σε τέτοιες περιπτώσεις– κατά προτίμηση με τους οποίους μπορείς πρώτον να μαντέψεις ότι εκείνος θα ταιριάζει και δεύτερον εσύ ξέρεις ότι θα είσαι χαλαρή.

…Και χιούμορ: Κι άλλο κλισέ: Το γέλιο είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Είναι πολύ εύκολο να ερωτευτείς κάποιον που σε κάνει να γελάς. Και αντιστρόφως, είναι μάλλον δύσκολο να σε κερδίσει (ερωτικά πάντα μιλώντας) ένας άνθρωπος που παίρνει τη ζωή πολύ στα σοβαρά. Τι άλλο επιχείρημα χρειαζόμαστε για να σε πείσουμε ότι το χιούμορ είναι ένα από τα καλύτερα όπλα σου στη μάχη για να τον κερδίσεις;



Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v