Οι άγραφοι κανόνες της καλής συγκατοίκησης

Έντεκα άγραφοι νόμοι που πρέπει να γνωρίζουν όσοι ετοιμάζονται να συγκατοικήσουν με κάποιον φίλο τους.
Οι άγραφοι κανόνες της καλής συγκατοίκησης
Μόλις περάσατε σε κάποια σχολή και στήνετε από κοινού φοιτητόσπιτο μαζί με κάποιον φίλο σας; Απλώς συνειδητοποιήσατε ότι τα έξοδα είναι πολλά και αποφασίσετε να συγκατοικήσετε με τον κολλητό ή την κολλητή σας; Όποια κι αν είναι η αιτία της συγκατοίκησης, οι κανόνες είναι οι ίδιοι. Και πρέπει να τους γνωρίζετε για να περάσετε όσο το δυνατόν καλύτερα – και με όσο το δυνατόν λιγότερους καυγάδες. Στο «εξ αδιαιρέτου» διαμέρισμά σας…

…Πάντα πρέπει να υπάρχει στο ψυγείο σοκολάτα για ώρα ανάγκης. Αλλά όποιος την κατασπαράξει μία από εκείνες τις μεταμεσονύκτιες ώρες κατάθλιψης, οφείλει να την αντικαταστήσει εγκαίρως.

…Οφείλεις να προστατεύσεις τον/την συγκάτοικό σου από εκείνα τα (πολύ λάθος) μηνύματα που προσπαθεί να στείλει όταν είναι μεθυσμένος/η. Και να φροντίσεις να φτάσει στο κρεβάτι σώος/α, χωρίς περαιτέρω παρατράγουδα.

…Δεν αφήνουμε μηνύματα με σπόντες στους συγκατοίκους μας. Αν έχουμε κάποιο πρόβλημα ή παράπονο από αυτούς, το συζητάμε σαν ενήλικες μαζί τους.

Ρώτα πριν δανειστείς. Είτε ρούχο, είτε αντικείμενο, είτε χρήματα από το πορτοφόλι του/της. 

…Κάθε έγνοια λύνεται (ή έστω απαλύνεται) με μια τεράστια, γουρουνίσια παραγγελία delivery για δύο.



…Όταν έρχονται οι συγγενείς του ενός συγκατοίκου, ο άλλος βοηθά να τακτοποιηθεί εγκαίρως το σπίτι – να γίνει, για την ακρίβεια, από στάβλος ξανά σπίτι. Και φυσικά, ο πρώτος οφείλει να μοιραστεί το περιεχόμενο των εισερχόμενων τάπερ με τον δεύτερο, μετά την αποχώρηση των γονιών.

…Όταν ο συγκάτοικός σου αρρωστήσει, γίνεσαι ο επίσημος προμηθευτής στρεψίλης και φορτίων με Cold&Flu.

…Όταν ο συγκάτοικος φέρνει φίλους ή τα ραντεβού του στο σπίτι, οφείλεις να συμπεριφέρεσαι ευγενικά και «άνετα». Τουλάχιστον μέχρι να φύγουν οι «εξωσχολικοί» και να ξεκινήσετε τον καυγά για την έμπνευσή του να κάνει μίνι-πάρτι την περίοδο που πρέπει να εσύ να γράψεις από το μηδέν και να παραδώσεις την πτυχιακή σου σε μιάμιση μέρα.



…Κάποια στιγμή θα τύχει να τον/την δεις ή να σε δει γυμνό/ή, καθώς και να ακούσετε ο ένας τον άλλον να κάνει σεξ. Συμβαίνει, και οφείλετε να μην το κάνετε ζήτημα.

Μοιράστε ισότιμα τις δουλειές του σπιτιού. Εκτός από τις δολοφονίες κατσαρίδων και αιμοβόρων ζουζουνιών, που δικαιωματικά αποτελεί αρμοδιότητα του γενναιότερου, στον οποίο ο πιο… δειλός χρωστά κέρασμα.

…Οφείλεις να δικαιολογήσεις τον/την συγκάτοικό σου και να τον καλύψεις στα τερατώδη ψέματα και δικαιολογίες που βρίσκει για να ακυρώσει εξόδους. Ακόμη κι αν το έκανε απλώς για να παρακολουθήσει οχτώ ώρες τηλεόραση.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v