Εύκολοι τρόποι για να δείχνετε πιο αδύνατοι

Έχετε παραπανίσια κιλά και θέλετε να τα καμουφλάρετε; Δείτε μερικούς απλούς τρόπους για να δείχνετε λεπτότεροι.
Εύκολοι τρόποι για να δείχνετε πιο αδύνατοι
Τα παραπανίσια κιλά είναι ένα έξτρα «βάρος» - κυριολεκτικά και μεταφορικά – το οποίο σε αρκετές περιπτώσεις μας φέρνει σε δύσκολη θέση. Αν δεν έχετε ήδη αποδεχτεί το γεγονός του επιπλέον βάρους με την λογική του «αγαπώ τον εαυτό μου όπως είναι» και θέλετε να μαζέψετε λίγο την εμφάνισή σας, μπορείτε να το κάνετε ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές.

Φορέστε ρούχα τα οποία εφαρμόζουν σωστά
Οι περισσότεροι άνδρες θεωρούν ότι φορώντας πιο φαρδιά ρούχα, μπορούν να κρύψουν τυχόν ατέλειες στο σώμα τους και να «καμουφλάρουν» τις περιοχές που παρουσιάζουν πρόβλημα. Είτε είναι το σωσίβιο, είτε τα ψωμάκια, είτε η γυναικομαστία, τα μεγαλύτερα ρούχα δεν θα σας κάνουν να φαίνεστε πιο αδύνατοι. Το ίδιο φυσικά και τα σούπερ εφαρμοστά ρούχα. Επομένως, δείτε ποιο μέγεθος ρούχων σας ταιριάζει καλύτερα και φορέστε το συχνότερα.

Φορέστε μαύρα ή σκούρα ρούχα
Ναι είναι κλισέ, όμως τα σκούρα ρούχα αδυνατίζουν. Είτε έχει να κάνει με οπτική ψευδαίσθηση είτε όχι, το μαύρο ταιριάζει με οτιδήποτε και σας κάνει να φαίνεστε πιο αδύνατοι. Αν είστε άνδρες, μπορείτε να συνδυάστε ένα στενό φανελάκι – τύπου Under Armor – από μέσα και μια μαύρη μπλούζα από πάνω και οι «προβληματικές» περιοχές σας θα… μαζευτούν.

Φορέστε ζώνη
Όχι για να… μαζέψετε την κοιλιά σας, αλλά περισσότερο ως αξεσουάρ για να ταιριάξουν καλύτερα πάνω σας τα παντελόνια. Αν αυτά εφαρμόζουν καλά πάνω σας – όπως γίνεται με τη χρήση ζώνης – τότε το πάνω μέρος του σώματός σας θα δείχνει πιο λεπτό.

Μη βάζετε μέσα στο παντελόνι τις μπλούζες σας
Αν βρίσκεστε σε «χαλαρή» φάση, κατά την οποία μπορείτε να αφήσετε τη μπλούζα/πουκάμισο/t-shirt έξω από το παντελόνι, κάντε το. Το να τη βάλετε μέσα σε αυτό, αναδεικνύει πολύ περισσότερο τις ατέλειες του πάνω μέρους του κορμού σας.

Αποφύγετε τα σχέδια, τις ρίγες και τα φωτεινά χρώματα
Αν το σωσίβιο και τα ψωμάκια σας προκαλούν αμηχανία, για ποιον λόγο να θελήσετε να βάλετε κάτι το οποίο τραβά την προσοχή στα συγκεκριμένα μέρη του σώματός σας; Ένα φωτεινό πουκάμισο με έντονα σχέδια δεν είναι και ο καλύτερος τρόπος για να κρύψετε τις προβληματικές περιοχές. Πιθανώς να έχετε ακούσει πως θα πρέπει να αποφεύγετε τις οριζόντιες ρίγες, όμως και οι κάθετες δεν βοηθούν ιδιαίτερα. Αντιθέτως, τραβούν και αυτές την προσοχή στο σώμα σας.

Σταθείτε σωστά
Η καλή στάση του σώματος μπορεί να κάνει έναν ευτραφή άνθρωπο να φαίνεται αδύνατο και έναν αδύνατο να φαίνεται χοντρός. Σταθείτε λοιπόν όσο πιο ίσια γίνεται, με τους ώμους πίσω και κάτω και το στήθος έξω. Αυτό θα σας κάνει να φανείτε πιο αδύνατοι και με περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Μην κουβαλάτε πράγματα στις τσέπες
Αποφύγετε τα μεγάλα smartphones και τα ογκώδη πορτοφόλια ή αντικείμενα στις τσέπες σας. Θα τραβήξουν τα βλέμματα στην μέση σας και αυτό είναι κάτι που δε θέλετε.

Δώστε βάση στα αξεσουάρ
Αν είστε γυναίκα, τα αξεσουάρ θα σας κάνουν να δείχνετε πιο λεπτή. Ένα ενδιαφέρον κολιέ ή ένα ζευγάρι κομψά, κρεμαστά σκουλαρίκια, είναι σημεία που θα τραβήξουν την προσοχή των άλλων και θα την απομακρύνουν από σημεία που δεν θέλετε.

Aγοράστε σκούρα ξεβαμμένα jean παντελόνια
Τα σκούρα, ξεβαμμένα jean, είναι μια πολύ καλή επιλογή για μια λεπτότερη σιλουέτα. Τα ανοιχτόχρωμα ξεβαμμένα, όχι.

Ν.Γ.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v