10 φυσικά καθαριστικά που κάνουν θαύματα

Το ελαιόλαδο αφαιρεί το ρετσίνι, το αλάτι εξαφανίζει τους λεκέδες από κόκκινο κρασί. Τα ντουλάπια της κουζίνας σας κρύβουν πολλά μυστικά όπλα για το καθάρισμα του σπιτιού.
10 φυσικά καθαριστικά που κάνουν θαύματα
Ξέρατε ότι πολλά από τα τρόφιμα που έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας μπορούν να κάνουν θαύματα στο καθάρισμα του σπιτιού; Όχι; Κρατήστε σημειώσεις.

Οι φλούδες της μπανάνας μπορούν να γυαλίσουν τα ασημικά σας. Τρίψτε τα με το εσωτερικό της μπανανόφλουδας και δείτε να λάμπουν.

Η φλούδα του αγγουριού μπορεί να αφαιρέσει σημάδια από έπιπλα και τοίχους. Επίσης, αν τρίψετε το εσωτερικό της στον καθρέφτη του μπάνιου πριν κάνετε ντους, θα αποτρέψετε το εκνευριστικό θόλωμα από τους υδρατμούς.

Ρίξτε λίγη κέτσαπ σε ένα καθαρό πανί, και τρίψτε με αυτό τις επιφάνειες των χάλκινων σκευών σας για να απομακρύνετε την θαμπάδα. Ξεβγάλτε με νερό και αφήστε να στεγνώσουν κανονικά.

Κόψτε ένα κρεμμύδι στα δύο και τρίψτε με την εσωτερική του επιφάνεια τη σχάρα του φούρνου σας. Θα απομακρύνει τα ξεραμένα λίπη με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο.

Ρίξτε αλάτι στους λεκέδες από κόκκινο κρασί, και αφήστε το ύφασμα να το απορροφήσει πριν το βάλετε για πλύσιμο. Θα εξαφανιστούν.

Έσπασε ένα ποτήρι σε χιλιάδες μικρά κομματάκια γυαλιού; Βρέξτε μια φέτα λευκό ψωμί και περάστε την από πάνω –θα τα πιάσει όλα σαν μαγνήτης.

Το ρύζι είναι το ιδανικό καθαριστικό για οποιοδήποτε μύλο χρησιμοποιείτε στο σπίτι –του καφέ ή των μπαχαρικών. Απλώς ρίξτε λίγο ωμό ρύζι στον μύλο, και αλέστε το μέχρι να γίνει σκόνη. Όταν την αφαιρέσετε, θα βγουν μαζί της και όλα τα υπολείμματα καφέ ή μπαχαριών που είχαν κολλήσει στον μύλο σας.

Το ελαιόλαδο έχει την ιδιότητα να αφαιρεί τους λεκέδες από ρετσίνι. Απλώς, ρίξτε μια κουταλιά στο ύφασμα που θέλετε να καθαρίσετε και τρίψτε το ελαφρά.

Το καλαμποκάλευρο αφαιρεί τους λιπαρούς λεκέδες από τα υφάσματα. Έσταξε η πίτσα πάνω στον καναπέ; Κανένα πρόβλημα. Απλώς απλώστε καλαμποκάλευρο επάνω στο λεκέ και αφήστε το για 15-20 λεπτά. Μαζέψτε εν συνεχεία το καλαμποκάλευρο με την ηλεκτρική σκούπα, και πλύντε το ύφασμα όπως θα κάνατε κανονικά.

Τα οξέα που περιέχει η Coca Cola είναι ιδανικά για να καθαρίσουν τη λεκάνη της τουαλέτας και να σκοτώσουν τα βακτήρια που φωλιάζουν εκεί. Ρίξτε, λοιπόν, ένα ολόκληρο κουτάκι στη λεκάνη σας, αφήστε τα χημικά να κάνουν τη δουλειά τους για μία ώρα, τρίψτε με το πιγκάλ και τραβήξτε το καζανάκι. Έτοιμοι.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v