Online μαθήματα: Δεξιότητες από… bytes

Το internet αναλαμβάνει να μας διδάξει τα μυστικά του, μέσα από δωρεάν μαθήματα για επίδοξους προγραμματιστές, marketing managers ή απλούς χρήστες του.
Online μαθήματα: Δεξιότητες από… bytes
Αγγλικά, γαλλικά, λίγη πληροφορική και πολλή τύχη. Αυτά ήταν μέχρι τώρα τα βασικά συστατικά για να πορευτεί κανείς στην επαγγελματική του ζωή. Μόνο που, πλέον, η απαιτούμενη πληροφορική δεν είναι πια λίγη. Ζούμε, κινούμαστε και αναπνέουμε μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας και τα επαγγέλματα του παρόντος (για να μην κάνουμε συγκεχυμένες προβλέψεις για αυτά του μέλλοντος) έχουν σχεδόν πάντα σχέση με το διαδίκτυο.

Mobile app developers, social media managers, designers σύγχρονων ιστοσελίδων και προγραμματιστικού περιβάλλοντος είναι ειδικότητες που σίγουρα κανείς δεν θα προέβλεπε – πόσο μάλλον να διδασκόταν μέχρι λίγα χρόνια πριν. Και, καλώς ή κακώς, στο παιχνίδι αυτών των ειδικοτήτων μπορεί να μπει ο καθένας, αρκεί να έχει διάθεση να μάθει. Δεν πάει καιρός από τότε που μιλήσαμε με έναν νέο έλληνα που άφησε την δουλειά του ως εκπαιδευτικός και έστησε με έναν φίλο του ένα επιτυχημένο startup πόνημα, την εφαρμογή Locish. 

Όποια κι είναι η δουλειά σας, με άλλα λόγια, οι δεξιότητες που έχουν να κάνουν με το internet και τον προγραμματισμό δεν θα σας ήταν καθόλου άχρηστες. Έχετε για παράδειγμα μια επιχείρηση και θέλετε να την κάνετε γνωστή μέσω ενός Facebook page. Προσφέρετε μια υπηρεσία και ενδιαφέρεστε να στήσετε ένα app. Θέλετε να ετοιμάσετε ιστοσελίδα για την εταιρία σας και χρειάζεστε κάποιες βασικές γνώσεις design. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να τις αποκτήσετε δωρεάν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας υπολογιστής και καλή γνώση αγγλικών.

Για τα υπόλοιπα φροντίζει η πλατφόρμα online μαθημάτων του SkilledUp, που συγκεντρώνει τα διαδικτυακά courses από τους μεγαλύτερους φορείς του κόσμου, όπως για παράδειγμα webinars (σεμινάρια που παρακολουθείτε σε πραγματικό χρόνο), online courses με γραπτό υλικό, interactive μαθήματα για κάθε δεξιότητα που μπορείτε να φανταστείτε. Αρκεί να επιλέξετε το φίλτρο «free» για να σας εμφανίσει τα δωρεάν σεμινάρια, να κάνετε μια απλή εγγραφή με το email σας στον εκάστοτε φορέα και από εκεί και πέρα… καλό μάθημα. Εμείς παρακάτω συγκεντρώνουμε μερικά τέτοιου είδους μαθήματα που υπόσχονται σε λίγες ώρες να σας διδάξουν τα μυστικά των ιντερνετικών δεξιοτήτων.

*Mobile app Development 
Μάθετε να φτιάχνετε μόνοι σας εφαρμογές για το iPhone, τα Android κινητά και τον ιστό, με ένα από τα αυτοματοποιημένα εργαλεία που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, βήμα προς βήμα.
Μάθετε περισσότερα: Εδώ 

*Facebook page managing για επιχειρήσεις 
Το fanpage του Facebook είναι εδώ και καιρό εκ των ων ουκ άνευ για κάθε Μέσο, εταιρία, υπηρεσία και ένα από τα κυριότερα εργαλεία για να κάνεις γνωστό το όνομά σου. Αρκεί να ξέρεις πώς να το χρησιμοποιήσεις, ώστε να μεγιστοποιείς τα likes και το virality της σελίδας. Μερικά από τα βασικά του facebook marketing μπορείτε να τα μάθετε στο συγκεκριμένο course.
Μάθετε περισσότερα: Εδώ 

*Design 
Τι είναι το design και γιατί, ενώ οι περισσότεροι το θεωρούν «περιττή πολυτέλεια» για μια ιστοσελίδα, τελικά μετρά παραπάνω από καθετί; Πώς γίνεται η μετάβαση από τον προγραμματισμό μιας σελίδας στο design της; Τι είναι τα web typefaces; Όλα όμορφα συγκεντρωμένα στο «εκπαιδευτικό υλικό» του HackDesign.
Μάθετε περισσότερα: Εδώ 

*Online marketing 
Όσοι ασχολείστε με το marketing και θέλετε να μάθετε περισσότερα και να εξειδικευθείτε στην online πλευρά του τομέα που ουσιαστικά κινεί τα νήματα της επιχειρηματικής αγοράς, παρακολουθήστε τα ωριαία webinar του Hubspot που θα σας ενημερώσουν για χρήσιμη ορολογία και τακτικές.
Μάθετε περισσότερα: Εδώ 

*Μικρές online δεξιότητες από το Grovo
Πώς θα επωφεληθείτε από ένα προφίλ Pinterest; Πώς θα χρησιμοποιήσετε αποτελεσματικά hashtags, πώς θα χειριστείτε τα Google Adwords και τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα σας για να κερδίσετε χρήματα; Τι μυστικά κρύβει το iPhone σας και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από τις εφαρμογές της Google στην καθημερινή εργασία σας; Πολλά μικρά σεμινάρια για ακόμη περισσότερα web skills θα βρείτε στο Grovo.com, το οποίο προσφέρει δωρεάν μαθήματα, τα οποία ωστόσο εμπεριέχουν και premium videos για περισσότερη γνώση, τα οποία απαιτούν μια μικρή μηνιαία συνδρομή για να ενεργοποιηθούν.
Μάθετε περισσότερα: Εδώ 

*Google Developers University
Θέλετε να «αποκωδικοποιήσετε» τον κόσμο του Android και να τον χειρίζεστε στα δάχτυλα; Αυτή και πολλές ακόμη δυνατότητες σας προσφέρει το Google Developers University, ένα online πανεπιστήμιο για προγραμματιστές με διαθέσιμες παραδόσεις και διαφάνειες για να κατανοήσετε τα μυστικά του κάθε τομέα.
Μάθετε περισσότερα: Για τα μυστικά του Android εδώ και δείτε επιπλέον μαθήματα του GDU εδώ

Γ.Κ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v