10 εναλλακτικές χρήσεις για το… βερνίκι νυχιών

Μπορεί να κάνει τα νύχια σας πιο όμορφα. Μπορεί όμως και να εμποδίσει την σκουριά, να σώσει τα κορδόνια σας, να κλείσει τρύπες και να δώσει νέα ζωή σε μικροαντικείμενα του σπιτιού σας. Δείτε εναλλακτικούς τρόπους για να κάνετε το βερνίκι των νυχιών… 10 φορές πιο χρήσιμο. 
10 εναλλακτικές χρήσεις για το… βερνίκι νυχιών
Οι νότιοι το λένε μανό. Οι βόρειοι όζα. Οι «Ελβετοί» της Ελλάδας βρίσκουν την μέση λύση στον άχαρο όρο «βερνίκι νυχιών». Όπως και να το λένε πάντως, όλες οι γυναίκες το έχουν πάντα σε… αφθονία, ποικιλία χρωμάτων και σε ετοιμότητα για να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή στιλ στα νύχια τους και διάθεση μέχρι την κορφή τους. 
Αυτό όμως που δεν ξέρουν πολλοί, είναι πως το βερνίκι νυχιών δεν χρησιμεύει μόνο για να κάνει πιο όμορφες τις γυναίκες (άντε, και πιο τρομαχτικό τον Marilyn Manson). Μπορεί να αποδειχθεί πραγματικά χρήσιμο, με δεκάδες ακόμη τρόπους που δεν είχατε φανταστεί. Ακολουθούν μερικοί από αυτούς.

*Σφραγίστε έναν φάκελο
Κλείνετε έναν φάκελο και ξαφνικά θυμάστε πως κάτι ξεχάσατε να βάλετε μέσα. Για λίγα δευτερόλεπτα μπορείτε εύκολα να τον ξανανοίξετε χωρίς να σκιστεί. Μπορείτε όμως να τον ξανακλείσετε, εφόσον η κόλλα έχει μεταφερθεί στην άλλη πλευρά; Μπορείτε, με λίγο διαφανές βερνίκι νυχιών, το οποίο θα βοηθήσει την «ένωση» να πετύχει ακόμη καλύτερα και από την αρχική. 

*Εμποδίστε την σκουριά
Αν κρατάτε τα εργαλεία σας, όπως για παράδειγμα τα κατσαβίδια, σε μέρη με υγρασία, σύντομα θα τα δείτε να σκουριάζουν. Προλάβετε την φθορά, περνώντας με διαφανές βερνίκι τα μεταλλικά τους μέρη. 

*Σώστε τα κορδόνια σας
Στο σύμπαν των παπουτσιών, δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από το ξέφτισμα στις άκρες των κορδονιών, που αφενός τα κάνει να δείχνουν άσχημα και αφετέρου δυσκολεύει το πέρασμα μέσα από τις υποδοχές, σε περίπτωση που θέλετε να τα αφαιρείτε και να τα ξαναβάζετε. Κρατήστε τις άκρες των κορδονιών σε «φόρμα», βουτώντας τις μέσα σε βερνίκι νυχιών.

*Παίξτε στα δάχτυλα… τη βελόνα
Δεν ξέρουμε αν ράβετε, πάντως αν η απάντηση είναι καταφατική, έστω και περιστασιακά, και το να περάσετε την κλωστή μέσα από την βελόνα σας φαίνεται ακατόρθωτος άθλος του Ηρακλή, μπορείτε να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη, βουτώντας την άκρη της κλωστής σε βερνίκι, για να σκληρύνει και να περάσει εύκολα στην βελόνα.

*Σώστε το καλσόν σας
Μόλις σας έφυγε ένας πόντος απ’ το καινούριο σας καλσόν και κλαίτε τα χρήματα που δώσατε. Μπορείτε να εμποδίσετε το «τρέξιμο» του ανοίγματος, περνώντας την επιφάνεια με διάφανο βερνίκι νυχιών. 

*Διατηρήστε σε καλή κατάσταση τα φθηνά κοσμήματά σας
Περάστε τα φθηνά ασημένια σας κοσμήματα με διαφανές βερνίκι, για να δημιουργήσετε ένα στρώμα που προστατεύει από το μαύρισμα. Προσοχή: Όταν αναφέρουμε «φθηνά» κοσμήματα, το εννοούμε. Μην χρησιμοποιήσετε το μανό σε πολύτιμα αντικείμενα. 

*Ξεχωρίστε τα κλειδιά σας
Χρησιμοποιήστε μανό διαφορετικού χρώματος για να βάψετε την βάση από κάθε κλειδί σας, ώστε να τα ξεχωρίζετε πιο εύκολα. Ιδιαίτερα χρήσιμο tip, στην περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά τα οποία δυσκολεύονται να θυμηθούν ποιο κλειδί ταιριάζει σε κάθε πόρτα. 

*Προστατεύστε τα κουμπιά σας
Μιλάμε για εκείνα τα κουμπιά-“μαργαριτάρια” που σχεδόν κάθε γυναίκα διαθέτει στην γκαρνταρόμπα της και τα φυλάει ως κόρη οφθαλμού. Κάντε τα να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση για περισσότερο καιρό, περνώντας τους μια στρώση –τι άλλο;- διάφανο βερνίκι.

*Κλείστε χαραμάδες
Είτε πρόκειται για μία μικρή χαραμάδα στην πόρτα ή για μια σχισμή που εμφανίστηκε στο παράθυρο, στην κουνουπιέρα ή σε προστατευτικό πλέγμα, λύστε το πρόβλημα με λίγο δημιουργικό… πασάλειμμα. 

* Δείτε στο σκοτάδι
Αν θέλετε να ξεχωρίζετε εύκολα ένα αντικείμενο του σπιτιού στο σκοτάδι, όπως για παράδειγμα έναν διακόπτη για το φως ή το… τηλεκοντρόλ, βάψτε ένα σημείο του με μανό που φωσφορίζει. Problem solved.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v