Ιδέες για να ανανεώσετε τα παλιά σας ρούχα

Πριν βιαστείτε να ξεφορτωθείτε παλιά ρούχα και παπούτσια σας δείτε μερικές ευφάνταστες ιδέες για το πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε εύκολα και -κυρίως- οικονομικά και δεν αποκλείεται να εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.
Ιδέες για να ανανεώσετε τα παλιά σας ρούχα
της Έλενας Μπούλια

Διανύουμε περίοδο ανανέωσης και οικονομίας σε όλα τα επίπεδα, πράγμα που σημαίνει περιορισμένες αγορές νέων ρούχων, παπουτσιών και αξεσουάρ και «ανακύκλωση» των παλιών με φρέσκιες πινελιές. Μη σας πιάνει μιζέρια! Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα εκπλαγείτε από το πόσο εντυπωσιακά μπορεί να δείξουν με μικρές προσθαφαιρέσεις τα παλιά μας είδη.

Αξεσουάρ στις γόβες ή τις μπαλαρίνες
Στολίστε τις παλιές, βαρετές σας γόβες με εντυπωσιακούς φιόγκους, φτερά και διάφορα άλλα αξεσουάρ που, είτε θα φτιάξετε μόνες σας, με την βοήθεια υλικών που θα βρείτε σε καταστήματα ραπτικής, βλέπε: Καλυβιώτης, είτε θα αγοράσετε από το Etsy.com. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παραπάνω αξεσουάρ και στις απλές δερμάτινες ή σατέν μπαλαρίνες σας.



Καρφίτσες με λουλούδια στον σκούφο σας
Έχετε παλιά μάλλινα σκουφάκια, τα οποία αρνείστε να ξαναφορέσετε γιατί σας φαίνονται βαρετά; Τοποθετήστε πάνω τους καρφίτσες με μεγάλα λουλούδια σε ασορτί αποχρώσεις ή μάλλινους φιόγκους. Μπορείτε να φτιάξετε κάποια τέτοια αξεσουάρ μόνοι σας ή να τα αγοράσετε από εδώ ή από εδώ. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε παλιά καπέλα, δικά σας ή ακόμα και του μπαμπά ή του παππού σας.


Δαντελένια γάντια
Υπέροχο αξεσουάρ για τις λευκές χειμωνιάτικες νύχτες σας, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας χρησιμοποιώντας τα παλιά γαμήλια γάντια της μαμάς ή της γιαγιάς σας (δείτε φωτο), τα μανίκια από κάποια παλιά δαντελένια μπλούζα που δεν φοράτε πια ή κόβοντας κάποιο σκισμένο δαντελένιο καλσόν.


Ντύστε τις παλιές σας μπότες
Όλοι μας έχουμε παλιά ζευγάρια κάλτσες που έχουν ξεχειλώσει ή παντελόνια-κολάν σε εμπριμέ αποχρώσεις που δεν φοράμε πια. Χρησιμοποιώντας μέρος από αυτά τα υφάσματα μπορούμε να «ντύσουμε» εξωτερικά τις παλιές μας μπότες για να τους χαρίσουμε μία εύθυμη νότα –πριν βιαστείτε να θαυμάσετε την ευρηματικότητα μας, δείτε από πού «κλέψαμε» την ιδέα.

Σαγιονάρες για ακόμα μία σεζόν
Επέστρεψες από τις διακοπές με τις σαγιονάρες σου μισοδιαλυμένες; Δες αν μπορείς να τις φτιάξεις, αλλάζοντας λουράκια και προσθέτοντας στιλ, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα δεις εδώ. Για να φτιάξεις νέα λουράκια για τις σαγιονάρες σου θα χρειαστείς ψαλίδι, κομμάτια ύφασμα από παλιά μακό (παντού χρησιμεύουν τελικά) και κόλλα (ιδανικά κόλλα για ύφασμα).


Ανακυκλώστε τα παλιά σας T-Shirts
Τα πρώτα είδη της ντουλάπας που μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν σε trendy κομμάτια είναι τα t-shirts, τα οποία μπορούν να κοπούν, να βαφτούν, να ξαναραφτούν ή και να ενωθούν με άλλα. Μία ιδέα είναι να πάρετε ένα παλιό μαύρο t-shirt, να κόψετε τα μανίκια και να κόψετε από το μπροστινό μέρος του λοξές λωρίδες έτσι ώστε όταν φορέσετε πάνω από ένα άλλο t-shirt με κάποια στάμπα να του προσδώσετε punk look. Μία άλλη ιδέα για να ανανεώσετε ένα παλιό t-shirt είναι να κόψετε βαθιά λαιμόκοψη και να τοποθετήσετε πολύχρωμα κουμπιά στην πλάτη, περνώντας -αν θέλετε- αριστερά και δεξιά τους πολύχρωμες, κάθετες ραφές.

Φορέστε τα διαφορετικά
Πριν δωρίσετε τα παλιά σας φορέματα σε κάποιο ίδρυμα δοκιμάστε να τα φορέσετε με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, ένα παλιό μακό φόρεμα μπορεί να κοντύνει και να φορεθεί σε μπλούζα πάνω από τζιν και κολλάν. Μία παλιά μακριά φούστα, από την άλλη, μπορεί να φορεθεί σαν στράπλες φόρεμα, στο οποίο μπορείτε να προσθέσετε μία φαρδιά ζώνη ή ακόμα και να ράψετε τιράντες από κάποιο άλλο ύφασμα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επαναπροσδιορίσετε την ντουλάπα σας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v